Editura Evenimentul si Capital

ATENȚIE! Obiectele din metal prețios, numai cu MARCA statului

Autor: | | 0 Comentarii | 1142 Vizualizari

Guvernul a adoptat joi Ordonanța de Urgență care prevede aplicarea obligatorie a mărcii statului pe toate obiectele din metal prețios care vor fi comercializate în România.

Ordonanța de Urgență prevede o perioadă de tranziție, în care agenții economici vor putea comercializa obiectele din metal prețios cu marca de garanție proprie. Astfel, până la data de 30 iunie 2018, se acceptă comercializarea obiectelor marcate de comerciant. În această perioadă, produsele din metale pretioase nou înregistrate în gestiune vor fi marcate cu marca statului.

În mod concret, după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență toate obiectele din metal prețios vor avea aplicată marca oficială a statului de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Această marcă oficială a statului va fi aplicată în locul mărcii de garanție proprii a comercianților. Măsura permite atât combaterea evaziunii fiscale, cât și combaterea falsurilor și contrafacerilor obiectelor din metale prețioase. Aplicarea mărcii oficiale a statului determină o creștere a nivelului de încredere și siguranță al consumatorului la achiziționarea acestor obiecte, susține Ministerul Economiei.

Prin Ordonanța de Urgență inițiată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor prin Ministerul Economiei se poate acum asigura o bună supraveghere a pieței de metale prețioase din România prin trei elemente:

 • Trasabilitatea obiectelor de metale prețioase – orice bijuterie cumpărată de un cetățean român are o trasabilitate clară.
 • Acuratețea informațiilor despre cantitatea și calitatea metalui prețios din bijuterii – clienții vor avea informații certe și credibile despre componența bijuteriilor pe care le vor achiziționa.
 • Evidența cantităților de metal prețios introduse și/sau scoase de pe teritoriul României – prin aplicarea mărcii de stat pe obiectele din metale prețioase se poate realiza o evidență clară a cantităților de metale prețioase care intră sau ies de pe teritoriul statului român, combătându-se în mod eficient evaziunea fiscală.
 • Pagina 1 din 1  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Economie

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI