Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul unei mame îndoliate, care și-a pierdut fetița din cauza COVID-19. „Am așteptat, nu ne-am vaccinat”
Mesajul unei mame îndoliate, care și-a pierdut fetița din cauza COVID-19. „Am așteptat, nu ne-am vaccinat”

Mesajul unei mame îndoliate, care și-a pierdut fetița din cauza COVID-19. „Am așteptat, nu ne-am vaccinat”

O mamă din Italia, a cărei fetițe în vârstă de 11 ani a decedat, ca urmare a infectării cu coronavirus, a transmis un mesaj tuturor părinților care amână să se imunizeze. „Trebuie să le spunem oamenilor să se vaccineze și să-și salveze copiii”, s-a exprimat femeia.

Mama unei fetițe în vârstă de 11 ani care a murit, în urma infectării cu SARS-COV-2, a lansat un mesaj către toți părinții care amână să se imunizeze. Părinții copilei decedate au fost acuzați că sunt anti-vacciniști, însă aceștia au negat, punctând faptul că au întârziat în a se imuniza din cauza suspiciunilor pe care le aveau cu privire la riscurile la care s-ar fi expus odată cu vacccinarea.

Mesajul unei mame îndurerate. „Am așteptat, nu ne-am vaccinat”

Cuplul din Palermo avea două fetițe, una în vârstă de 16 ani și o alta în vârstă de 11 ani, pe nume Ariele. Cei doi adulți nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. ”Sunt antivacciniști”, a acuzat președintele Regiunii Sicilia, Nello Musumeci, însă mama fetiței decedate a negat poziția oficialului. Aceasta a transmis că nu s-a imunizat din cauza suspiciunilor pe care le-a avut cu privire la eventuale riscuri la care ar putea fi expusă, mai ales în contextul disputelor pro/contra vaccinare.

Cu toate acestea, mama fetei a declarat că nu s-a vaccinat din cauza disputelor pro sau contra vaccin, acum, însă, le transmite tuturor părinților să se vaccineze.

„Este adevărat, am așteptat, nu ne-am vaccinat. Mai întâi, din cauza știrilor contradictorii despre riscurile vaccinului, apoi pentru că Ariele s-a îmbolnăvit. Dar plănuiam să o facem. Noi nu suntem antivacciniști, așa cum ne-a catalogat președintele regional Nello Musumeci”, s-a explicat mama fetiței.

„Trebuie să le spunem oamenilor să se vaccineze și să-și salveze copiii”, a adăugat ea.

După 16 zile de luptă, fetița de 11 ani a murit

Fetița în vârstă de 11 ani a femeii, pe nume Ariele, a contractat virusul (cel mai probabil) de la sora ei, în vârstă de 16 ani, care, pe data de 7 iulie, s-a întors acasă dintr-o croazieră pe Marea Mediterană. Părinții acuză că autoritățile nu ar fi realizat testul de depistare a coronavirusului, la plecarea copiilor în vacanță. Oficialii, însă, spun că rezultatele testelor au fost negative.

„Dacă ar fi făcut testul, așa cum ne-au asigurat, ar fi dat rezultate pozitive și fata noastră nu s-ar fi întors acasă, ar fi rămas în carantină”, s-a exprimat mama fetiței decedate.

Ariele a fost internată la secția de Terapie Intensivă a spitalului pentru copii din capitala Siciliei, după ce s-a infectat cu coronavirus. În urma a 16 zile de luptă împotriva coronavirusului, Ariele a decedat.

Salvatore Requirez, directorul medical al spitalului pentru copii din Palermo, a transmis jurnaliștilor că minora a decedat din cauza infectării cu coronavirus.

„Fetița a rămas două săptămâni în terapie intensivă cu intubație, însă starea de sănătate s-a agravat în câteva zile. Infecția cu SARS-CoV-2, în varianta Delta, a destabilizat definitiv echilibrul organic precar al pacientei, care, de ani de zile, suferise de o patologie rară și congenitală”, a mai spus doctorul.

Ariele a mai fost internată în spital pe 11 aprilie, suferind de o boală metabolică rară, potrivit Il Messaggero.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: