Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul Regelui Mihai de Crăciun: „Vă doresc tuturor un an mai bun decât cel trecut”
Mesajul Regelui Mihai de Crăciun: „Vă doresc tuturor un an mai bun decât cel trecut”

Mesajul Regelui Mihai de Crăciun: „Vă doresc tuturor un an mai bun decât cel trecut”

Un lucru neschimbat în viaţa românilor este importanţa pe care familia o acordă Crăciunului şi Anului Nou, consideră Majestatea Sa Regele Mihai I, în mesajul său de Crăciun.

"În aceste zile, de la Săvârşin, vă transmit mesajul meu, după şaptezeci de ani de tradiţie aproape neîntreruptă. De la Bucureşti, Sinaia, Versoix sau Săvârşin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeaşi iubire, grijă, respect şi speranţă. Trecerea anilor îţi dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume şi ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viaţa românilor este importanţa pe care familia o acordă Crăciunului şi Anului Nou. Acelaşi fior al sărbătorilor, acelaşi îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului şi la minunea Naşterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârşin au adus Familiei mele bucuria de a vedea tradiţiile populare şi entuziasmul familiilor de la ţară aproape neschimbate", afirmă Regele Mihai.

Aniversarea de 90 de ani, "o alinare pentru toate suferinţele şi neajunsurile"

Majestatea Sa susţine că în anul 2011 a avut multe întâlniri cu români din toate colţurile ţării şi de pe multe meleaguri ale Europei, iar sărbătorirea Jubileului de 90 de ani i-a dat ocazia să primească mii de oameni la Palatul Elisabeta şi la Săvârşin, într-o sărbătoare care a cuprins "întreaga suflare românească".
"Această dovadă de iubire şi de preţuire, încununată de adresarea de la tribuna Parlamentului către Naţiunea română, a fost o alinare pentru toate suferinţele şi neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toţii în ultimele decenii.
Regina şi cu mine suntem fericiţi să avem alături familia noastră şi să vedem cât de mult copiii şi nepoţii noştri fac pentru ca rostul Casei Regale să continue, pentru binele României", mai afirmă Regele în masajul său.

În opinia sa, Naşterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii, o familie aflată în împrejurări grele, o "frumoasă" lecţie despre grija faţă de cei "neînsemnaţi", despre cum oamenii sunt parte "a unei mari familii".

Totodată, susţine Regele Mihai I, Naşterea lui Isus Hristos reprezintă şi "o lecţie de umilinţă, dar şi de mândrie, de durere, dar şi de înălţătoare umanitate, o lecţie necesară în lumea de astăzi, în care atâţia oameni se simt uitaţi, umiliţi sau neînţeleşi".
"Transmit gândul meu bun soldaţilor români care îşi riscă viaţa şi fericirea familiei pentru binele ţării"
"Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă şi că multe aspecte din viaţa noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nici o şansă de a aşterne un drum solid generaţiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalţi să rezolve ceea ce este răspunderea noastră. Transmit gândul meu bun soldaţilor români care îşi riscă viaţa şi fericirea familiei pentru binele ţării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care se simt singuri, neiubiţi sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care ştiu că au făcut ceva bun pentru ca ţara lor să meargă mai departe. Şi doresc tuturor românilor, tineri şi bătrâni, din ţară şi din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet, şi la mulţi ani pentru 2012, împreună cu cei dragi!", afirmă Majestatea Sa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News