Evenimentul Zilei > Sport > Mergem la Olimpiadă!
Mergem la Olimpiadă!

Mergem la Olimpiadă!

Naţionala de handbal feminin a României a învins ieri Ungaria cu 31-29 şi a devenit singura echipă tricoloră care merge la Beijing.

După o aşteptare de opt ani, handbalul feminin românesc va fi din nou prezent la Olimpiadă. Fetele antrenate de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au câştigat aseară meciul decisiv al turneului preolimpic, cel cu Ungaria, asigurându-şi astfel locul la Jocurile Olimpice de la Beijing.

„Sunt bucuros că sportul românesc va avea o echipă la Olimpiadă. Nu vreau să mă hazardez spunând că vom veni cu o medalie de la Beijing. Până atunci ne dorim o victorie şi în meciul de mâine (n.r. – azi)“, a spus antrenorul Gheorghe Tadici.

Spre deosebire de vineri, când doar 1.500 de oameni au ţinut să fie prezenţi în tribunele de la Polivalentă, la meciul România – Japonia, sala a fost ieri arhiplină. În primul meci al zilei de ieri, Japonia a învins surprinză tor Polonia, scor 29 – 27 (14 – 8). Româncele joacă azi, de la ora 17.00, la sala Polivalentă, ultima partidă a turneului preolimpic, contra Poloniei. Partida româncelor cu polonezele mai contează doar pentru palmares.

Jerpelite la Olimpiadă


În prima repriză, Florinei Bârsan i s-a dezlipit numărul de pe spate şi nu a putut să joace minute bune, până când cei din delegaţia echipei noastre naţionale au lipit numărul cu leucoplast. Un episod similar s-a petrecut şi la Campionatul Mondial din Franţa, de la finalul anului trecut. Echipamentele tricolorelor sunt asigurate de
firma Hummel.