Evenimentul Zilei > Actualitate > Meleşcanu cere Parlamentului să verifice dacă SIE a stricat imaginea României
Meleşcanu cere Parlamentului să verifice dacă SIE a stricat imaginea României

Meleşcanu cere Parlamentului să verifice dacă SIE a stricat imaginea României

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a trimis o scrisoare comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului în care solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea şi clarificarea concordanţei activităţii SIE cu Constituţia, legile ţării şi hotărârile CSAT.

"La 6 august 2012, directorul SIE s-a adresat Comisiei Speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe. În scrisoarea transmisă, directorul SIE solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea şi clarificarea concordanţei activităţii Serviciului cu Constituţia României, legile ţării şi hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, precum şi cu regulamentele militare, ca urmare a unor afirmaţii făcute recent în spaţiul public care pot afecta imaginea şi credibilitatea acestei instituţii fundamentale a statului român", se arată într-un comunicat al SIE postat  pe site-ul instituţiei.
Invitat la Antena 3, sâmbătă seară, preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut că imaginea ţării noastre a fost distrusă, în două săptămâni, "printr-o acţiune organizată, coordonată şi finanţată de SIE".
"Să vedem ce se poate face pentru relaţiile şi imaginea afectate ale acestei ţări, pentru că ele au un rol sau îl pot avea. Să vedem ce se întâmplă – că mă întrebaţi de un anumit serviciu (SIE, n.r.) – trebuie să înţelegem totuşi mecanismul prin care imaginea unei ţări a fost distrusă în două săptămâni într-o acţiune evident organizată, coordonată, finanţată. Trebuie să vedem totuşi cine a făcut asta, pentru că este ceva ce afectează ţara, toată ţara", a spus Crin Antonescu, la Antena3.
Acuzaţiile formulate de Antonescu la adresa SIE nu au fost însoţite de nicio dovadă. Este evident însă că SIE nu este suficient de puternic pentru a genera reacţii vehemente ale oficialilor europeni, cum au fost cele ale Angelei Merkel sau Jose Manuel Durrao Barroso, sau să fi influenţat articolele negative din presa străină.
CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu l-a făcut obraznic pe Iulian Fota
  • Antonescu: Băsescu, un cetăţean în tricou bleu, aparent fără ocupaţie
  • Crin Antonescu: Ministrul Justiţiei poate numi procurorul general, nu voi obstrucţiona numirea
  • Crin Antonescu i-a demis pe consilierii lui Traian Băsescu. Lăzăroiu: Nu s-a născut paiaţa care să mă demită