Evenimentul Zilei > Politica > Rechemarea lui Maior naște un scandal uriaș. Dăncilă, pusă la zid de Meleșcanu
Rechemarea lui Maior naște un scandal uriaș. Dăncilă, pusă la zid de Meleșcanu

Rechemarea lui Maior naște un scandal uriaș. Dăncilă, pusă la zid de Meleșcanu

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, o acuză pe Viorica Dăncilă că ar întârzia în mod voit rechemarea în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

”Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României. În ceea ce o priveşte pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când „rătăceşte” documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă”, a afirmat Meleşcanu, potrivit unui comunicat al ALDE transmis, vineri.

Amintim că joi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit nicio solicitare din partea lui Meleşcanu în privinţa rechemării la Bucureşti a ambasadorului României în SUA, George Maior.

”Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleşcanu, absolut nicio solicitare. O semnam şi o trimiteam la Cotroceni dacă primeam această solicitare. (…) O să am o discuţie cu doamna Ramona Mănescu, dar nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, nu eram preşedintele partidului, dar acea hârtie care trebuia trimisă la Cotroceni nu a venit”, a spus premierul în cadrul unei conferințe de presă susținută la Pitești.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.