Evenimentul Zilei > Actualitate > Meghan Markle și Prințul Harry au devenit ţintele unei petiţii ruşinoase. Ce li se cere să facă
Meghan Markle și Prințul Harry au devenit ţintele unei petiţii ruşinoase. Ce li se cere să facă

Meghan Markle și Prințul Harry au devenit ţintele unei petiţii ruşinoase. Ce li se cere să facă

Meghan Markle și Prințul Harry au fost apărați de Societatea Monarhicilor Britanici după ce regalii au devenit țintele unei petiții prin care li cere să nu mai utilizeze titlurilor regale.

Thomas Mace-Archer-Mills, fondatorul grupului regalist, a reacţionat la petiția lansată de Charles Ross avertizând că poartă un mesaj „periculos și trădător”. Menționând că petiția online a fost semnată de peste 3800 de persoane: „Suntem cu adevărat consternaţi de faptul că petiția a fost semnată de atât de mulți”.

„O astfel de petiție arată un dispreț deosebit față de Coroană şi lipsă de respect pentru Familia Regală“

Petiția, care se închide astăzi, susține că utilizarea titlului Duce și Ducesa de Sussex ar trebui abrogate după cum spun iniţiatorii acestui demers.  Petiția lui Ross solicită, de asemenea, consiliului să nu mai invite pe Meghan și Harry la festivităţile regale și să nu le acorde nicio ospitalitate aparte „mai presus de cea a unui membru obișnuit al publicului”.

Dar Mace-Archer-Mills a avertizat consiliul că o astfel de cerere ar însemna refuzarea invitației și ospitalității reginei însăși, întrucât Meghan și Harry sunt reprezentanți ai Coroanei. El a mai spus: „Aceste petiții republicane pot părea lipsite de importanţă, iar populația ar putea să nu țină seama acum de ele, dar astfel de mișcări sunt periculoase și trădătoare pentru Coroană și pentru o parte mai mare a populației britanice.

Această națiune este și va rămâne o monarhie

„Astfel de mișcări încearcă să răstoarne sistemul nostru de guvernare şi sunt semne de avertizare că populația britanică nu poate ignora. Această națiune este și va rămâne o monarhie până când poporul va spune altfel, indiferent de „buzunarele” mici ale extremiștilor republicani, cum ar fi  consiliul comun al Brighton și Hove.

Fondatorul grupului regalist British Monarchist Society a adăugat că consiliul nu ar trebui „să mai accepte astfel de petiții”, pentru că ar putea transforma Brighton în „primul oraș deschis ostil față de Familia Regală”.

Întrucât petiția online a fost semnată de 3847 de persoane, a depășit pragul necesar de 1.250 pentru ca consiliul să-l pună pe ordinea de zi a ședinței de mâine. Aşadar, consiliul local comun al orașelor Brighton și Hove trebuie să dezbată problema la următoarea ședință. Consilierii se vor strânge mâine pentru a dezbate acest subiect.

Express.co.uk a contactat consiliul Brighton & Hove pentru un comentariu, dar un purtător de cuvânt a spus că consiliul nu va comenta la ședință mâine după ce problema a fost discutată deja de consilieri.