Medicii legişti: baschetbalistul ucis la Giurgiu era aproape de coma alcoolică

Medicii legişti: baschetbalistul ucis la Giurgiu era aproape de coma alcoolică

Americanul Chauncey Hardy (23 de ani), care a murit după ce a fost bătut într-un bar din Giurgiu, era foarte aproape de comă alcoolică în momentul conflictului, susţin medicii legiştii de la Insitutul Naţional "Mina Minovici".

Din calculele făcute de specialişti, rezultă că sportivul avea 2 la mie alcool în sânge la momentul incidentului din clubul "Emotione". Asta înseamnă că ,,reflexele lui erau atât de alterate, încât nu s-ar fi putut apăra nici măcar de o muscă", spun legiştii, citaţi de ProTV. Cum s-a calculat alcoolemia Primele teste privind alcoolemia au fost făcute în baza probelelor de sânge recoltate la Spitalul ,,Bagdasar Arseni" din Capitală, cu cinci ore înainte ca medicii să declare decesul baschetbalistului american. Aceste teste au arătat că tânărul avea o concentraţie de 0,75 la mie alcool în sânge. Alte teste făcute la autopsie au arătat o alcoolemie de 0,63. Prin urmare, în baza unei grile de calcul retroactiv, specialiştii au stabilit că, în momentul în care a fost lovit, Chauncey Hardy era într-o stare avansată de ebrietate.

Medicii de pe Ambulanţă, care au ajuns primii după ce sportivul a fost bătut, au notat în fişă ,,halenă alcoolică". La Spitalul Judeţean Giurgiu nu s-au făcut investigaţii privind alcoolemia, pentru că unitatea medicală nu are teste pentru dozarea alcoolului din sânge.

Ne puteți urmări și pe Google News