Sănătatea nu are culoare politică, iar interesele medicilor şi ale pacienţilor sunt convergente, în ciuda discursurilor care vizează obţinerea capitalului politic sau al profitului financiar, susţine Florin Chirculescu,preşedintele Federaţiei. 
Sănătatea nu poate fi asumată de niciun partid
"Sănătatea nu are culoare politică – reforma nu poate fi asumată în exclusivitate de nici un partid, indiferent de doctrină, fie ea de dreapta, de stânga sau de centru. Reforma sistemului sanitar trebuie dezbătută în primul rând de specialiştii din sănătate, aceştia fiind singurii care în perioada critică pe care o traversăm pot să stabilească priorităţile sistemului şi modalităţile prin care putem oferi sănătate publică", arată medicul.
"Dezbatere publică transparentă şi fără prejudecăţi"
Reprezentantul Federaţiei mai spune că reforma din sănătate este necesară şi dorită de medici. "Facem apel la o dezbatere publică transparentă şi fără prejudecăţi, în numele tuturor medicilor care îşi doresc o activitate profesională onorabilă, răsplătită prin respect public, eliberată de prejudecata vinovăţiei permanente a categoriei noastre profesionale. Facem apel la o dezbatere competentă, convinşi fiind că numai astfel adevăraţii beneficiari ai reformei, pacienţii noştri, vor avea cum să spere la viaţa decentă propusă de valorile europene pe care ni le-am asumat", conchide doctor Florin Chirculescu.