Reprezentaţii Colegiului Farmaciştilor au declarat, pentru Mediafax, că este firesc ca farmaciile să comercializeze şi produse de uz veterinar, întrucât, farmaciştii sunt absolveţi ai aceleiaşi facultăţi.

ALTE MĂSURI

Aceeaşi lege le dă drept farmaciştilor să îşi deschidă drogherie, privilegiu de care se bucurau, până acum, numai asistenţii. În plus, actul normativ prevede că în farmaciile comunitare şi drogherii este interzisă utilizarea tehnicii de vânzare "cu autoservire" şi prin internet pentru medicamentele de uz uman.

"Ordinul pentru aprobarea Normelor privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea farmaciilor şi drogheriilor" specifică necesitatea anunţării Ministerului Sănătăţii-Direcţia Generală Strategii şi Politica Medicamentului cu privire la orice intenţie de modificare a spaţiului unităţii farmaceutice autorizate.

Fără farmacii la scara blocului

De asemenea, se interzice prin lege amplasarea farmaciei în incinta spitalelor şi în spaţii inadecvate desfăşurării activităţii cum ar fi barăci de lemn, metalice, garaje, în apartamente cu destinaţie de locuinţă.

Prin noua, lege pricipiul demografic va fi aplicat până în 2011 după care fiecare poate deschide farmacii şi drogherii unde vrea, cu condiţia ca localul să se înscrie în normele impuse de Ministerul Sănătăţii.