"Meciurile pot ajunge şi la Playboy TV!"

"Meciurile pot ajunge şi la Playboy TV!"

Liga Profesionistă de Fotbal nu va impune nicio restricţie de participare la licitaţia pentru drepturile TV, indiferent de aria de acoperire a posturilor.

Bătălia pentru banii din drepturile TV, care reprezintă cea mai importantă şi sigură sursă de venit pentru echipele din Liga I la fotbal, a început cu o primă rundă de negocieri între ligă şi şefii cluburilor.

La Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal s-a discutat ieri despre caietul de sarcini care va sta la baza licitaţiei pentru drepturile de televizare pentru următoarele trei sezoane.

Cluburile au timp până vineri să vină cu propuneri, iar luni se va vota aprobarea actului.

Ne puteți urmări și pe Google News

35 de milioane de euro suma minimă pe sezon?

Documentul, care va fi în soţit de un anunţ public pentru licitaţia programată pe 25 martie, va putea fi cumpărat apoi de posturile interesate contra sumei de 30.000 de euro.

"Mai sunt de stabilit chestiuni pur tehnice. Pe toţi îi interesează, în primul rând, data în care vor încasa ratele! Nu există nicio restricţie pentru televiziunile de nişă sau cele fără o acoperire mare. Poate să le ia şi Playboy TV!", ne-a declarat ieri un conducător de club.

Se zvoneşte că limita de pornire a licitaţiei pentru fiecare sezon în parte va fi de 35 de milioane de euro, iar pasul de strigare va fi de minimum 500.000 de euro.

Steaua a renunţat la ideea de a mai solicita ca banii primiţi de cluburi de pe urma drepturilor TV să se repartizeze luând în calcul şi cota de piaţă sau ratingul pe care îl face fiecare echipă în parte, capitol la care "roş-albaştrii" ar fi lideri absoluţi. Motivul e simplu: echipele mici s-ar fi opus şi ar fi câştigat la vot, astfel că banii vor fi împărţiţi tot după "grila italiană".

Adrian Mititelu, patronul Craiovei, aflat în război deschis cu Dumitru Dragomir pe tema jucătorilor Găman şi Bărboianu, a sărit ca ars după şedinţa de ieri: "Dragomir a avut un monolog dur şi agresiv, ca la o şedinţă de partid. Nu suntem glugi de coceni, să facem ce vrea el! Ar fi trebuit să ne lase să ne stabilim soarta, dar a ştiut să ne dezbine şi n-ai cu cine să faci o alianţă".