Un om firav, subțirel, cu o atitudine de băiețel inocent, aceasta e imaginea pe care o are, în spatele gratiilor, cel ce opera paciente fără să fi terminat nici măcar un liceu. Până la cei 38 de ani ai lui, italianul Matteo Politi a dus o viață palpitantă, ducând șarlatania la un alt nivel.

Peste noapte, din parcagiul Matteo, acesta s-a transformat în dr. Matthew Mode, chirurg estetician școlit în SUA, iar România i-a lăsat senzația că e locul unde poate impersona pe oricine. Nimic mai fals. A fost prins și condus direct în arestul poliției, unde zace de mai bine de două luni, procurorii menținând această măsură din teama că acesta ar putea fugi din țară încă din primele clipe de libertate.

Dar, nu, situația nu e atât de negră. Matteo visează cu ochii deschiși zi de zi la iubita lui româncă, cea care îi este alături mereu și care susține în fața oricui că iubitul ei e un medic veritabil. Chiar și în urma asistării ei la unele fragmente din interogatoriu, care concluzionau clar că Politi a învățat medicină de pe you tube, tânăra Ioana refuză să accepte situația. Mai mult, chiar speră să ajungă cât mai curând „soția domnului doctor”.

Cerere romantică, printre gratii

Seducător din naștere, italianul a anticipat că ar putea urma un lung șir de zile în carceră și s-a asigurat că nu le va petrece în totalitate singur. Astfel, Matteo Politi a cerut-o pe mult mai tânăra lui iubită în căsătorie. După ce a primit răspunsul afirmativ, Politi a asigurat-o că vor face nunta imediat după ce se eliberează. Până atunci, cei doi au căzut de acord să treacă granițele pentru a se cununa, au făcut o listă cu invitați și și-au ales, din poze, ținutele.

Matteo întreabă avocatul când iese

Deși primul care a pus mâna pe Politi ca să-l reprezinte în fața anchetatorilor a fost exprocurorul DIICOT Ciprian Nastasiu, italianul a ajuns să fie reprezentat de avocatul Daniel Ionașcu, cunoscut din emisiunile mondene, de la care e nelipsit. Acesta părea convins, în luna februarie, că își va scoate clientul rapid din Secția 4. „Citez din Matteo Politi: Eu aveam reprezentarea că ceea ce fac este legal întrucât de toate demersurile s-a ocupat un avocat. Da, mizez pe eliberarea lui”, a declarat avocatul.