Evenimentul Zilei > Politica > Măsurile de restricție vor fi mai flexibile. Autoritățile se gândesc la soluții
Măsurile de restricție vor fi mai flexibile. Autoritățile se gândesc la soluții

Măsurile de restricție vor fi mai flexibile. Autoritățile se gândesc la soluții

Măsurile de restricție anti-COVID vor fi mai flexibile, susține președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, potrivit căruia, autoritățile iau în discuție mai multe propuneri.

Măsurile de restricție vor fi mai flexibile. Autoritățile vor elabora noi măsuri de restricție anti COVID, mai flexibile, în actualul context epidemiologic. În aceste zile se poartă discuții în vederea stabilirii unor restricții mai flexibile pentru populație. Declarația îi aparține președintelui PNL, Ludovic Orban. El a abordat acest subiect la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

„A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile. Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, flexibilizarea măsurilor”, a declarat Ludovic Orban.

Măsurile de restricție vor fi mai flexibile

Autoritățile vor lua în analiză posibilitatea  introducerii unor măsuri de relaxare. Aceasta mai ales că urmează și sărbătorile pascale.

În declarația de la Parlament, Ludovic Orban a precizat că există o nemulțumire cu privire la calculul ratei de incidență. El a spus că totuși, în prezent este în vigoare o Hotărâre de Guvern cu privire la restricții.

„Subiectul pe care l-am discutat, într-adevăr, a fost o nemulțumire exprimată de un coleg. Acesta privește reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare. Care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare. Adică cele din centrele de vârstnici, din centrele de persoane cu dizabilităţi. Din zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară. Asta este! S-a adoptat Hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern este în vigoare”, a mai spus Ludovic Orban după ședința BEx al PNL.

Autoritățile se gândesc la soluții

El a comentat în contextul în care urmează sărbătorile de Paște, în pandemie. Noile restricții, impuse pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, sunt contestate de credincioși și preoți. Aceștia se tem că bisericile vor fi închise și în acest an, iar populația nu va putea participa la slujbele de Înviere.

Ludovic Orban a refuzat explice la ce măsuri de restricție s-a referit. El a răspuns doar că „există întotdeauna discuții pe tema aceasta”.