Evenimentul Zilei > Social > Măsuri fără precedent în Educaţie. Profesori sancţionaţi după rezultatele la Evaluarea Naţională
Măsuri fără precedent în Educaţie. Profesori sancţionaţi după rezultatele la Evaluarea Naţională

Măsuri fără precedent în Educaţie. Profesori sancţionaţi după rezultatele la Evaluarea Naţională

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a anunţat că se vor aplica sancţiuni drastice profesorilor care au subevaluat lucrările elevilor la Evaluarea Naţională.

Potrivit Mihaelei Neacşu, 14 lucrări ale elevilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională au fost subevaluate cu mai mult de 1,5 puncte.

Din acest total, 13 lucrări au fost subevaluate la Limba și literature română și una la matematică.

„Am avut câteva situații, nu multe din fericire, raportat la numărul de candidați înscriși în examen, unde s-au constatat diferențe mai mari de 1,5 între evaluarea inițială și nota obținută în urma procesului de contestații”, a spus Mihaela Neacşu.

 Neacşu a afirmat că profesorilor în cauză li se va interzice dreptul de participare la examenele naționale în următorii trei ani de zile.

„La nivelul Comisiei Municipale de Evaluare Națională am constituit pentru fiecare dintre aceste lucrări o echipă de doi inspectori care au mers și au verificat contextul și motivele pentru care s-au produs aceste diferențe. În urma analizei punctuale a fiecăreia dintre situații, pentru cele 14 lucrări am aplicat sancțiunea prin comisie, în baza metodologiei”, a menționat Ioana Mihaela Neacșu.

În Bucureşti au fost depuse peste 4000 de contestaţii ulterior afişării primelor note de la Evaluarea Naţională 2019. Cele mai multe contestaţii au fost depuse pentru notele la Limba şi literatura română, potrivit dcnews.ro