„Mascaţii”, cu dosare penale

„Mascaţii”, cu dosare penale

La nici trei săptămâni de când scandalul de la Plaza Mall era folosit de ministrul Dan Nica drept pretext pentru decapitarea poliţiei bucureştene, reminiscenţele luptei purtate, în februarie, pentru supremaţia pe „piaţa” taxelor de protecţie şi a şantajului, dar şi în privinţa „aplicării legii” în Bucureşti „lovesc” din nou.

Doi dintre „mascaţii” de la Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă s-au ales cu dosare penale pentru favorizarea infractorului, după ce imaginile în care aceştia îl ţin pe interlopul Eugen Preda, încătuşat, pentru a fi lovit de un „justiţiar misterios” au ajuns pe masa procurorilor.

Mai mult, ancheta ordonată de ministrul de interne - căruia imaginile furnizate de curând i-au „întărit” argumentaţia pentru măsurile luate pe 9 aprilie (când chestorul Marian Tutilescu a fost transferat la Direcţia Permise, Cătălin Adam, adjunctul său pe probleme de Ordine Publică, a fost demis, iar alţi doi ofiţeri au intrat în anchetă disciplinară pentru modul în care au coordonat sau nu intervenţia de la Plaza Mall ) - a fost extinsă.

De altfel, ministrul nu a ratat, ieri, ocazia să arate public că a ştiut tot timpul că „operaţiunea Plaza” nu a fost conformă cu regulamentele. „Au mai fost câţiva destituiţi la Poliţia Capitalei şi câţiva poliţişti care se află în proceduri de cercetare disciplinară. (...) Lucrurile vor continua. Nici raportul Corpului de Control nu este finalizat. Nu am aşteptat două luni de zile să se termine toată verificarea, pentru că eu nu cred că un şef al poliţiei trebuie să rămână şef atunci când eu iau la cunoştinţă de faptul că poliţiştii din subordinea sa sau el nu şi-au făcut datoria”, a conchis Nica. Acesta a uitat însă că, în urmă cu aproape trei săptămâni, susţinea sus şi tare că schimbarea lui Tutilescu nu are legătură cu scandalul „Plaza”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E clar că agresorul este cineva de la BGS”

Deşi cei doi „mascaţi” au fost audiaţi deja de superiorii lor, iar surse din rândul anchetatorilor dau drept sigur faptul că agresorul lui Preda este unul dintre şefii de la BGS, identitatea acestuia rămâne încă învăluită în mister.

„E clar că este cineva de la BGS. Nu poate fi poliţist, pentru că nici unul dintre ofiţerii care au coordonat efectiv intervenţia la Plaza, în seara de 21 februarie (Cătălin Adam şi Mihai Pitulescu) nu ajunseseră încă acolo la momentul la care Preda a fost agresat. Cei de la SPIR au ajuns la faţa locului la 3 minute după ce au fost solicitaţi acolo de Adam şi s-au comportat de parcă ar fi fost angajaţii celor de la BGS. E vorba, în primul rând, de atitudine”, au concluzionat surse judiciare.