Martor la masacrul din Liege: "Am văzut moartea cu ochii"

Martor la masacrul din Liege: "Am văzut moartea cu ochii"

La câteva ore de la atacul sângeros din Liege, în care au murit cel puţin 4 oameni şi alţi 125 au fost răniţi, au apărut primele mărturii despre cele întâmplate.

Un belgian în vârstă de 33 de ani a deschis focul, a aruncat grenade în mulţime, înainte de a se sinucide.

Martorii descriu momentele de panică din piaţa centrală unde a avut loc masacrul.

Nicolas Gimenne, jurnalist la un ziar local, îşi petrecuse toată dimineaţă relatând pentru publicaţia sa dintr-un tribunal. Când a ieşit să îşi ia ceva de mâncare, a văzut un bărbat pe un acoperiş, destul de aproape de locul în care se afla.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am avut impresia că aruncă nişte obiecte rotunde în staţia de autobuz deasupra căreia era", povesteşte Nicolas Gimenne, citat de BBC. Abia apoi şi-a dat seama că obiectele rotunde erau, de fapt, grenade.

"Bărbatul a mai luat una şi i-a tras acul de siguranţă. Am început să fug. Pentru câteva secunde, nu am înţeles, nu îmi venea să cred ce se întâmplă", adaugă acesta.

Jurnalistul s-a refugiat într-un magazin din apropiere, împreună cu mai mulţi localnici, în timp ce forţele de ordine ocupau piaţa centrală.

"Am trecut la 4-5 metri de atacator. Am văzut moartea cu ochii!", mai spune belgianul.

Un alt martor povesteşte că trecea cu maşina prin zonă când a început atacul.

"Am auzit un zgomot puternic, credeam că e din cauza maşinii mele, că s-a stricat ceva. După câteva secunde, am auzit o altă bubuitură şi am văzut geamurile spârgându-se şi oameni alergând, ţipând. Am virat şi atunci am zărit în piaţă oameni răniţi pe jos, sângerând. Era haos total!", a afirmat bărbatul pentru AP.

Poliţiştii belgieni încearcă acum să afle motivul atacului din Liege.