În „Marţi, după Crăciun”, Mimi Brănescu îl interpretează pe Paul, un bărbat de 40 de ani, care este căsătorit de 10 ani cu Adriana (Mirela Oprişor), cu care are o fetiţă, iar de câteva luni trăieşte o poveste de dragoste alături de Raluca (Maria Popistaşu), dentista fiicei sale. Înainte de Crăciun Paul trebuie să aleagă între cele două femei. 
„Marţi, după Crăciun” este cel de-al treilea film la care Radu Muntean şi Mimi Brănescu colaborează. Este în acelaşi timp cel de-al treilea lungmetraj al cineastului care participă la Festivalul de Film de la Namur după „Hârtia va fi albastră” – premiat în 2006 cu Premiul Special al Juriului – şi „Boogie”, în 2008.În cadrul FIFF, „Marţi, după Crăciun” a participat în competiţia oficială alături de alte 15 filme.
Festivalul de Film Francofon se organizează la Namur din 1986, când a fost înfiinţat la iniţiativa participanţilor la Forumul de la Paris. Scopul lui era să prezinte publicului pelicule din zona francofonă. Din 1988, festivalul este susţinut în mod oficial de Organizaţia Naţională a Francofoniei.
În Benelux „Marţi, după Crăciun” va fi distribuit de firma BrunBro Films, data lansării în cinematografe nefiind încă stabilită.
În România filmul rulează în cinematografe din data de 17 septembrie, iar în acest weekend poate fi văzut în Bucureşti, la Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, precum şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român, unde copia are subtitluri în limba engleză. În ţară poate fi vizionat la Arta, Sibiu, Cityplex Constanţa şi la Dacia Panoramic în Piatra Neamţ.