Biroul de presă al Federației Române de Judo a lansat un comunicat prin intermediul căruia a anunțat că Marius Vizer a demisionat din funcția de Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Judo, el rămânând președinte al Federației Internaționale de Judo. Această decizie urmează a fi avizată de către Comitetul Director al federaţiei în următoarea şedinţă.

„În urma unei scrisori adresate domnului Cozmin Gușă, președinte al Federației Române de Judo, domnul Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, își anunță demisia din poziția de Președinte de Onoare al Federației Române de Judo.

Această decizie urmează a fi avizată de către Comitetul Director al federației în următoarea ședință.”, potrivit comunicatului Federației Române de Judo.

Federația Română de Judo a fost acuzată că-l defavorizează pe campionul național la zi pentru a-l promova pe băiatul lui Gușă.

„I-au făcut tot felul de favoritisme lui Gușă junior! Îmi pare rău să spun: am sperat că vom intra în normalitate, dar nu se întâmplă așa! Ne-am bucurat când a venit în fruntea federației, însă treburile nu sunt în regulă nici cu dânsul.”, declara Vasile Boldea, antrenorul lui Teodor Băldean.

Teodor Băldean (20 ani) este campion național en-titre seniori și U21 la categoria 81 kg, la care concurează și Andrei Gușă. În finala competiției interne, disputată în martie 2017 la Severin, Băldean l-a învins chiar pe băiatul președintelui FRJ. 

„N-am înțeles de ce la Mondialul U21 de la Zagreb, din octombrie, l-au trimis pe Gușă, nu pe Băldean. Și s-a mai întâmplat la fel și la alte turnee ori la niște stagii în Japonia, în detrimentul sportivului meu, care are trei clase peste Andrei. Dacă-i trezim pe amândoi la patru dimineața și-i punem pe tatami, Băldean îl bate măr! N-am discutat niciodată cu domnul Gușă pe tema asta, fiindcă nu vine prin țară la naționale, dar mie, ca președinte, mi-ar fi fost rușine să-mi trimit fiul la Mondiale când știu că n-are nicio șansă. Nu m-aș fi pretat la chestia asta, cunoscând că, în țară, la ora competiției există sportivi dovedit mai buni. Nu spun că Gușă e rău, dar nu e primul din România!”, a mai spus antrenorul.

 

 

Te-ar putea interesa și: