Evenimentul Zilei > Actualitate > Marius Stan avertizează: „Oţelul s-ar putea să aibă soarta Unirii Urziceni”
Marius Stan avertizează: „Oţelul s-ar putea să aibă soarta Unirii Urziceni”

Marius Stan avertizează: „Oţelul s-ar putea să aibă soarta Unirii Urziceni”

Marius Stan susţine că, dacă privatizarea va da greş, Galaţiul va sucomba.

Anul 2011 a consemnat apogeul echipei de fotbal Oţelul Galaţi. "Siderurgiştii" au câştigat titlul şi Supercupa României, mergând în grupele Ligii Campionilor. Pentru prima oară în istorie, Moldova a "subordonat" totul în fotbalul românesc.

2012 ar putea consemna însă colapsul Oţelului. O spune chiar Marius Stan, directorul executiv al grupării de la Dunăre, care avertizează că echipa s-ar putea desfiinţa.

Oţelul a pierdut sprijinul financiar al colosului "Arcelor Mittal", care asigura până acum o mare parte din buget. "Suntem într-o situaţie în care trebuie să ne gestionăm singuri, să ne luăm în mâini viitorul. Putem fi mult mai tari ca până acum, dar, în acelaşi timp, dacă nu vom reuşi privatizarea clubului, s-ar putea ca Oţelul să aibă soarta Unirii Urziceni", susţine Marius Stan.

Oficialul ne-a mărturisit că "riscăm să nu luăm licenţa, dacă nu vom rezolva problemele interne, cele care pot duce la dispariţia clubului".

"N-am apărut în stenograme"

Marius Stan mai spune că 2011 a fost anul cu cele mai multe satisfacţii. Dar şi cel mai greu.

"Am îmbătrânit cu câţiva ani. A fost un an extenuant. Cu atât mai mult cu cât am fost nevoit să ies în faţă pentru a-mi apăra echipa, jucătorii. Am ieşit însă fără a folosi limbajul celor care ne-au atacat şi am venit cu argumente solide. S-a dovedit ulterior că tot ceea ce am spus la vremea respectivă a fost corect. Uitaţi-vă cum, uşor, uşor ies la iveală toate lucrurile urâte făcute de alţii. Eu n-am apărut prin stenograme, prin ziare, n-am fost acuzat, aşa cum s-a întâmplat în cazul altora, de falimentarea clubului sau de alte măgării. Nu le dau numele, că le fac reclamă", zice Stan.

Marele regret? Zero puncte în grupele Ligii Campionilor

În 2012, Marius Stan va participa, pentru a doua oară, la alegerile pentru funcţia de primar al Galaţiului, şansele de a câştiga fiind, spun specialiştii din zonă, foarte mari. În urmă cu trei ani şi jumătate, deşi a intrat în cursa electorală pe ultima sută de metri, Stan a ieşit al treilea, fiind aproape de a produce o surpriză.

Marius Stan are un mare regret după 2011. "Faptul că nu am luat nici măcar un punct în Liga Campionilor. Nu ne-a umilit nimeni, deşi am întâlnit adversari de mare valoare, pe care nu îi poate contesta cineva. În toate meciurile am lăsat impresia că puteam lua puncte. Fără norocul care ne-a surâs de atâtea ori în campionat n-am putut mai mult. Echipa a lăsat însă o impresie frumoasă, a fost excelent pregătită fizic", spune şeful de la Oţelul.

Stan a mai dezvăluit că n-a putut întări echipa pentru Ligă din două motive: "Am dat dovadă de prea mult sentimentalism, încercând să mergem în Ligă cu cei care au reuşit performanţa de a ajunge acolo. La fel de adevărat e că n-am avut nici bani. Problemele specifice nouă, românilor, ne-au împiedicat să cumpărăm jucători, să dăm salariile la timp. UEFA ne-a trimis ulterior bani. Aşteptăm în continuare alte tranşe şi ţin să-i asigur pe toţi că aceşti bani vor rămâne în fotbal".
Citiţi şi:

  • Echipa Oţelul, preluată de un miliardar din Top 300?
  • Liga Campionilor, interzisă moldovenilor
  • EXCLUSIV: Gălăţenii au stat la masă cu marele Eusebio. Marius Stan e, oficial, „socios” Benfica
  • Amintiri din meciul în care Oţelul nu s-a făcut de râs în Europa
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: