Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații scandaloase la adresa lui George Maior. Mită de zeci de milioane de euro, dată în sediul SRI. Cine sunt beneficiarii
Acuzații scandaloase la adresa lui George Maior. Mită de zeci de milioane de euro, dată în sediul SRI. Cine sunt beneficiarii

Acuzații scandaloase la adresa lui George Maior. Mită de zeci de milioane de euro, dată în sediul SRI. Cine sunt beneficiarii

Fondatorul Partidului Social Democrat Independent, Marian Vanghelie, a declarat că s-au dat mite de zeci de milioane de euro în sediul SRI.

DNA a solicitat redeschiderea dosarului ambasadorului României la Washington, George Maior, de la Înalta Curte de Casație și Justiție.          

Cererea a fost înaintată Instanţei Supreme şi vizează mita de 500.000 de euro pe care Tiberiu Urdăreanu i-ar fi dat-o lui Gabriel Oprea în sediul SRI din Băneasa, la solicitarea lui George Maior.

Marian Vanghelie susține că fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, lua milioane de euro mită de la oameni care au reușit să facă afaceri de miliarde cu terenurile statului român.

„Aceste sute de milioane de euro se dădeau pe niște drepturi litigioase care erau cumpărate pe te miri ce. Vorbesc de dosarele ANRP. (…) Într-un singur an s-au dat două miliarde de euro pe niște drepturi litigioase cumpărate de niște „băieți deștepți”. Dădeau și ei zece milioane de euro pe un drept litigios și luau 100-150 de milioane.”, a spus Vanghelie, joi seară, la Antena 3.

Potrivit lui Vanghelie, s-a dat mită și de 25 de milioane de euro chiar în sediul SRI.

„Nu vreau să dau nume, am spus la modul general. Sunt foarte mulți în procese și le e frică să vorbească”, a mai spus fostul primar.

Jurnalista Ana Maria Roman a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că DNA solicită redeschiderea dosarului lui Maior la ÎCCJ.

„DNA solicită redeschiderea dosarului lui George Maior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe rolul Curţii Supreme a fost înregistrată o cerere din partea DNA, în care apar Tiberiu Urdăreanu, Gabriel Oprea şi Nicolae Dumitru. Este vorba despre dosarul care s-a deschis la denunțul lui Tiberiu Urdăreanu împotriva fostului şef al SRI, la acea dată director SRI, George Maior. Denunţul a fost depus în 2015. Motivul pentru care s-a solicitat redeschiderea acestui dosar este că procurorii trebuie să se pronunţe şi cu privire la aspecte pe care nu le-au analizat în ancheta penală şi anume cu privire la George Maior.”, a explicat jurnalista.

Mai multe detalii pot fi citite AICI.