Marele secret ascuns de Petrică Mîțu Stoian. Puțini au știut ce bogăție ascundea în casă

Marele secret ascuns de Petrică Mîțu Stoian. Puțini au știut ce bogăție ascundea în casă Sursa: facebook.com/PetricaMituStoianoficial

După moartea regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, prietenul și impresarul acestuia, Doru Gusman, a ajuns la cuțite cu sora celui dintâi, pe nume Maria Tărchilă. Tot scandalul a pornit de la proprietățile cântărețului de muzică populară. Situația este, însă, sensibilă, pentru că într-una dintre locuințe - este vorba despre vila impunătoare din centrul Craiovei - locuia cu acte în regulă impresarul.

S-a aflat ce valoare are vila regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, din centrul Craiovei. Nici nu e de mirare că se dă mare bătălie pe ea. Locuința este cu adevărat impunătoare și prezintă o grădină imensă, ascunsă, însă, de ochii celor care îi dau târcoale. La finele lui 2021, sora cântărețului de muzică populară a dezvăluit mai multe detalii despre conflictul ce s-a născut în jurul proprietății, precizând că în ianuarie 2022 urmează să se prezintă la notar, în Craiova.

Cum a pornit scandalul în legătură cu vila lui Petrică Mîțu Stoian

„Noi nu suntem după avere, nu ne trebuie averea nimănui. Dacă va fi ceva, tot pentru Petrică va fi. Casa de la țară, ar fi tot la familie, noi voiam să îi facem casă memorială. Am aflat ceva acum, nu știu exact dacă e real, vom vedea.

Casa aceea ar fi și jumătate-jumătate. Nu sunt sigură, dar se zice că nici casa de la Craiova (n.r. vila în cauză) și nici cea de la țară nu era a lui Petrică, totul ar fi fost pus pe firmă. Sigură nu sunt, dar toată averea materială ar aparține familiei Gusman, așteptăm să verifice acum doamna notar. Rămâne să vedem, dar o să comunic ulterior tot la presă, să se știe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am vorbit cu domnul Gusman. Nu am vorbit despre avere, am zis să treacă 40 de zile, să se odihnească Petrică mort, iar apoi să vedem dacă vrea să vorbească. Nu cred că mai există așa ceva. S-au mirat și avocații. Este o speță foarte dificilă”, spunea Maria Tărchilă în luna decembrie.

Ce ascunde proprietatea din centrul Craiovei. „Mare colecționar de artă”

Proprietatea regretatului artist este una impecabilă, situată foarte aproape de centrul Craiovei și care găzduiește o grădină cu flori și foișoare, unde Petrică Mîțu Stoian obișnuia să se relaxeze de stresul vieții cotidiene.

Vila are câteva sute de metri pătrați și prezintă o serie de dotări elegante - mobilier rafinat, opt camere, dar și o cramă dotată aparte, cu o anexă unde petreceau timp prietenii lui Petrică Mîțu Stoian. Regretatul artist deținea aici și colecții de artă.

„Știu că el colecționa icoane prețioase, avea multe asemenea lucruri, mai ales că era și foarte credincios. La un moment dat, auzisem că avea și tablouri scumpe, o replică făcute după un Rembrandt, zicea el că de un elev de-al pictorului, dar nu l-am văzut.

E adevărat, arareori invita pe cineva pe la el dintre vecinii de pe stradă, ne vedeam aici, în fața casei și mai stăteam de vorbă. Dar știu că era mare colecționar de artă, mai ales bisericească”, a spus vecinul cântărețului pentru fanatik.ro.

Cât costă vila impunătoare a regretatului cântăreț de muzică populară

Potrivit estimărilor și a informațiilor prezentate pe site-urile de vânzări de imobile, o proprietate din zona ultracentrală a Craiovei valorează de la 200.000 de euro până la 800.000 de euro.

Având în vedere dotările proprietății artistului Petrică Mîțu Stoian, nu mare ar fi mirarea dacă prețul ar depăși limita maximă.

Jurnaliștii care au analizat detaliile referitoare la mobilierul vilei și anexele pe care le prezintă sunt de părere că ar putea să atingă și suma de circa un milion de euro.