Invitat ieri seară la postul Realitatea TV, Cristoiu a spus că în acest moment oricine ar candida din partea acestei formațiuni nu are șanse la fotoliul de la Cotroceni.

”La prezidenţialele de anul acesta, chiar şi dacă ar candida Maria Magdalena pentru PSD, tot pierde, am spune că aproape instinctiv pierde”, arată Cristoiu.

Nici între partidele care compun actuala alianță de guvernare lucrurile nu stau bine, când e vorba de cursa pentru prezidențiale. Anume de-a nu exista un candidat comun PSD-ALDE.

Ion Cristoiu scoate în evidență dorința premierului Viorica Dăncilă de-a de distanța, din acest punct de vedere, de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Marea problema a Vioricăi Dăncilă era cum scapă de Tăriceanu, el si-a pregătit un staff şi a ţinut un discurs al celor două formaţiuni, problema lui Dancilă era cum îl scoate din joc, ea a anunțat că deocamdată nu se discută şi că vor face sondajele”, a spus Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul vede o confruntare extrem de clară între Klaus Iohannis, actualul președinte, și Dan Barna, liderul USR. O situație deloc ușoară pentru Iohannis.

„În turul I, pe dreapta se vor confrunta, Barna cu Iohannis.

Barna, în acest moment, este cel mai periculos candidat, pentru că nu ai de unde să-l prinzi, iar dacă îl atacă pe Iohannis pe corupţie, l-a terminat, nu mai intră în turul doi Iohannis”, crede jurnalistul.

Nu în ultimul rând, Viorica Dăncilă va fi, foarte probabil, candidatul PSD în alegerile prezidențiale, crede Ion Cristoiu.

Asta se va întâmpla în detrimentul Gabrielei Firea, pe care unii o vedeau drept candidatul PSD în cursa care se apropie.