Clubul de fotbal Rapid Bucureşti a efectuat ieri prima achiziţie din această pauză de iarnă. Giuleştenii l-au readus, sub formă de împrumut până la vară, pe fostul lor atacant Alexandru Ioniţă (22 de ani), care se transferase în vara anului 2010 la gruparea germană FC Köln.

Ioniţă n-a jucat pentru echipa "ţapilor" niciun meci oficial în acest sezon, aşa că a acceptat fără să stea pe gânduri oferta clubului de lângă Podul Grant. La sfârşitul acestei ediţii de campionat, rapidiştii îl pot cumpăra definitiv pe fotbalist, în schimbul sumei de 800.000 de euro. Ceea ce ar constitui o afacere excelentă pentru patronul George Copos, ţinând cont că giuleştenii au încasat 2,5 milioane de euro de la Köln pentru Alexandru Ioniţă, care, până să ajungă în Germania, a mai jucat la Rapid II (2006-2008), la Rocar Bucureşti (2008) şi la Rapid (2009-2010).

"Ioniţă a greşit de când a venit la FC Köln"

"Am ales cu inima", a mărturisit Ioniţă, într-o conferinţă de presă, susţinută ieri. "Am avut şi alte opţiuni din Germania şi din Italia, dar sunt fericit să mă întorc acasă. M-am maturizat şi voi juca mai bine. Nu mai sunt copilul care era trei zile cu capul în nori după ce dădea un gol. Pentru asta, le mulţumesc celor de la Köln. Toată lumea a spus că am plecat prea devreme în Germania, dar puneţi-vă în situaţia mea şi spuneţi-mi: ce era să fac?", a mai precizat atacantul.

Alexandru Ioniţă este al doilea jucător român "repatriat" de Rapid din Germania. În vara anului trecut, giuleştenii l-au împrumutat, tot până la finele acestui campionat, pe Ciprian Deac, jucător care apărea sporadic în echipa celor de la Schalke 04.

"Românii eşuează în Germania din cauza mentalităţii", a declarat ieri, pentru EVZ, Marcel Răducanu, fostul fotbalist al Stelei care este stabilit de ani buni la Dortmund.

"Alexandru Ioniţă a greşit de când a venit la FC Köln. Nici n-ajunsese bine în Germania şi s-a apucat să declare că nemţoaicele sunt urâte, că mâncarea nu e bună… Normal că şi-a pus fanii în cap şi n-a mai avut apoi viaţă bună! În plus, cred că nici la antrenamente n-a convins, că nu era nebun antrenorul să nu-l folosească, mai ales că FC Köln a plătit şi peste 2 milioane de euro pentru el", ne-a mai spus Răducanu.

"Singura şansă a lui Ioniţă ca să mai revină la Köln este să joace bine şi să marcheze multe goluri la Rapid.“
MARCEL RĂDUCANU, fost jucător al Stelei stabilit, în Germania

8 apariţii în meciurile oficiale ale "ţapilor"

a avut Alexandru Ioniţă într-un an şi jumătate, cât a stat la Köln. Atacantul de 22 de ani n-a reuşit niciun gol pentru gruparea germană