UPDATE: Monica Iudean a fost transferată după judecarea recursului de astăzi la Spitalul Penitenciarul Jilava din Capitală. De acolo, ea urmează să fie dusă la Institutul Mina Minovici, pentru efectuarea expertizei psihiatrice.
În faţa completului care a judecat recursul femeii, Monica Iudeanu a invocat de mai multe ori pasaje biblice, spunând chiar la un moment dat că bebeluşul pe care l-a omorât „nu era un copil normal, copilul era o creaţie din vrăji”
Mama a mai adăugat că a comis crima la îndemnul lui Dumnezeu și că a simțit că cineva vrea să-i facă rău soțului ei. Cât despre arestarea ei, Monica Iudeanu a declarat: „Am fost arestată ca să fiu luată de lângă familia mea. Eu vreau să fie pedepsiți cei din cauza cărora nu pot să dorm noaptea că mă violează”.
Soţul ei, Iosif Iudeanu, de 38 de ani, a fost prezent și el în sala de judecată și a declarat după încheierea şedinţei că îi pare rău de ce s-a întâmplat, că îşi iubeşte foarte mult copiii şi va avea grijă de ei.

Mai mult, Iosif Iudeanu a precizat soţia sa are probleme de sănătate, fiind internată în anul 2007 pentru două săptămâni la Spitalul de nevroze din Predeal: „Am iertat-o fiindcă ea nu a fost conştientă de ce s-a întâmplat şi neiertarea m-ar fi afectat la fel de mult şi pe mine. Deocamdată copiii au înţeles într-o oarecare măsură că mama lor nu a fost conştientă de ceea ce s-a întâmplat. Într-o oarecare măsură am văzut unele din ieşirile ei care nu erau normale, dar nu am realizat că lucrurile avansează aşa de repede şi aşa de grav. De ceva vreme trăia într-o lume a ei şi era chinuită şi frământată.
Cei șase copii ai celor sunt acum în grija bunicilor paterni, care locuiesc în Ghimbav. Monica Iudeanu și-a ucis bebelușul de șase luni săptămâna trecută, decaptându-l și secționându-i corpul, pe care ulterior l-a băgat în pungi de plastic.
CITIȚI ȘI:

  • Mama care și-a ucis bebelușul: Dumnezeu mi-a cerut să comit crima
  • Mama care și-a ucis bebelușul de șase luni: "Biblia spune că trebuie jertfit cel mai iubit fiu"