Mai rău ca în dictatură? Donald Trump INTERZICE finanţarea organizaţiilor ce susţin ÎNTRERUPERILE de sarcină

Mai rău ca în dictatură? Donald Trump INTERZICE  finanţarea organizaţiilor ce susţin ÎNTRERUPERILE de sarcină

Donald Trump, preşedintele SUA, a reinstituit o restricţie oficială care interzice finanţarea din fonduri federale a organizaţiilor globale ce efectuează şi promovează întreruperile de sarcină, informează Reuters.

Este posibil să asistăm la o posibilă lipsire de drepturi la femeile din America? Mai putem vorbi despre libertatea de a alege, în cea mai democratică ţară din lume?

Legea, care afectează organizaţiile americane non-guvernamentale ce activează în străinătate, a fost utilizată de noii preşedinţi pentru a semnala poziţia lor în privinţa drepturilor femeilor. Aceasta a fost creată pe perioada mandatului fostului preşedinte american Roland Reagan, în 1984.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trump, un oponent al întreruperilor de sarcini, a semnat reinstalarea directivei în cadrul unei ceremonii la Casa albă, în cea de-a patra sa zi ca preşedinte. Fostul preşedinte Barack Obama anulase această restricţie în anul 2009.

”Sănătatea şi drepturile femeilor reprezintă primele victime ale Administraţiei Trump”, a declarat Serra Sippel, preşedinte al Centrului pemtru Sănătate şi Egalitate a Drepturilor din Washington.

”Restricţia oficială globală a fost asociată cu creşterea întreruperilor de sarcină nesigure şi ne aşteptăm ca aceasta să coste vieţile femeilor”, a adăugat Sippel, citată de timplul.md.