Astfel, pentru sectorul 1 intră în cursă viceprimarul în exerciţiu al primăriei Bucureşti, Răzvan Murgeanu, pentru sectorul 2 se va lupta Dan Cezar Ionescu, pentru sectorul 4 actualul viceprimar, Radu Silaghi, iar pentru 5, fostul şef al ANAF, Sebastian Bodu.

"Fiecare nume este o garanţie şi echipa în ansamblul ei reprezintă o garanţie. Vasile Blaga are o experienţă foarte puternică în administraţie, este un om hotărât, pragmatic, care a condus Ministerul Administraţiei şi Internelor, este foarte recomandat. Şi cred că bucureştenii au nevoie de un om "mână forte" să meargă mai departe cu proiectele care s-au început şi să dea drumul noilor proiecte. Şi fiecare dintre colegii noştri, şi Răzvan Murgeanu este cunoscut, şi Dan Ionescu este cunoscut. Să nu mai vorbesc de Liviu Negoiţă, de Poteraş, şi Bodu, şi Silaghi sunt oameni cunoscuţi în sectoarele lor", a subliniat vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur.

"PD-L îşi trimite nu mai puţin de opt lideri din conducerea centrală a partidului. Vârful – preşedintele, secretarul general şi şase vicepreşedinţii. Este vorba despre Radu Berceanu, Sorin Frunză Verde, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Florin Popescu şi eu la Suceava pentru bătălia pe locale. Şi asta demonstrează că dăm o importanţă maximă alegerilor locale", a continuat Flutur.

Echipa PD-L de la Bucureşti şi cea din ţară vor intra în campanie electorală la 1 iunie sub deviza "Facem ce trebuie", acest slogan urmând să apară pe afişele, bannerele şi materialele de prezentare ale candidaţilor PDL la primării, consilii judeţene şi consilii locale.

PDL îşi lansează, astăzi, candidaţii la alegerile locale, într-un spectacol folcloric, cu Vlad Rădescu maestru de ceremonii, în care interpreţi din fiecare regiune a ţării vor prezenta candidaţii din zonele respective, fiind aşteptaţi să participe Sofia Vicoveanca, Dumitru Fărcaş şi Maria Cârneci.

Lansarea candidaţilor PDL la primării, consiliile locale şi preşedinţii de consilii judeţene, la nivel naţional, va avea loc la Sala Palatului, într-un spectacol care va dura aproximativ două ore şi jumătate, în prezenţa a circa 7.000 de democrat-liberali din întreaga ţară.

Videanu: Pe 1 iunie, de ziua mea, vreau cadou votul pentru Blaga

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, la lansarea candidaţilor PDL la locale, că în ziua scrutinului, pe 1 iunie, când îşi sărbătoreşte ziua de naştere, îi roagă pe cei care au avut încredere în el să îi facă un cadou, respectiv să îl voteze pe Vasile Blaga.

"Alegerile sunt pe 1 iunie, de ziua mea, şi vreau să îi rog pe toţi cei care au avut încredere în mine să îmi facă un cadou: să îl voteze pe Vasile Blaga", a spus Videanu.

Primarul general al Capitalei a arătat că Bucureştiul are nevoie să îşi continue proiectele, pentru că sondajele arată că bucureştenii îşi doresc acest lucru, iar PDL trebuie să continue aceste proiecte. El a mai arătat că în Bucureşti competiţia se duce între PDL şi PSD.

"Haideţi să vedem ce oferim noi şi ce oferă ei. Haideţi să comparăm Sectorul 3 cu Sectorul 5, un sector care arată ca o capitală europeană şi un sector care a rămas în feudalism. Asta ne oferă PSD. Aceasta este diferenţa între cele două partide", a declarat Videanu.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:25