Evenimentul Zilei > International > Magnatul high-tech John McAfee a fost găsit mort într-o închisoare din Barcelona. Prima ipoteză, sinuciderea
Magnatul high-tech John McAfee a fost găsit mort într-o închisoare din Barcelona. Prima ipoteză, sinuciderea

Magnatul high-tech John McAfee a fost găsit mort într-o închisoare din Barcelona. Prima ipoteză, sinuciderea

Milionarul John McAfee a murit în închisoarea din Spania.
John McAfee, creatorul softului antivirus cu același nume, a murit în seara de miercuri, 23 iunie, în închisoarea din Spania, unde era reținut ca inculpat într-un dosar de evaziune fiscală. Acesta urma să fie extrădat, însă a fost găsit mort de către autorități. Toate indiciile indică faptul că John McAfee a recurs la sinucidere, scrie nypost.com.

Toate indiciile arată că ar fi vorba despre suicid

Magnatul high-tech John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost arestat pe aeroportul din Barcelona în octombrie 2020 şi plasat în arest preventiv, ca inculpat într-un dosar de evaziune fiscală. Joi, 23 iunie, magistrații din Spania au autorizat extrădarea lui John McAfee, însă procesul nu a mai putut fi dus la capăt întrucât creatorul antivirusului ce îi poartă numele a fost găsit mort.
Trupul bărbatului a fost sustras din celula din Barcelona, iar autoritățile încă investighează circumstanțele morții sale, însă anchetatorii au transmis că toate detaliile arată că inculpatul ar fi recurs la suicid.
Magistrații din Spania au fost de acord cu extrădarea lui McAfee, în condițiile în care trebuia să răspundă unor acuzaţii legate de plata taxelor din anii 2016, 2017 şi 2018.

John McAfee a susținut că acuzațiile care îi sunt aduse sunt motivate politic

Milionarul John McAfee a declarat instanței că lucrurile de care este acuzat sunt motivate politic, însă procurorul spaniol Carlos Bautista a spus că John McAfee nu este altceva decât un evazionist fiscal și a respins poziția inculpatului.

Procurorii federali americani l-au acuzat pe McAfee, în luna octombrie, de neplata impozitelor, pentru care a fost și găsit inculpat.

După ce ar fi câştigat peste 23 milioane de dolari pe seama unor recomandări neprofesionale cu privire la criptomonede, autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA l-a trimis în judecată și a câștigat, potrivit capital.ro.

McAfee a vrut să candideze din partea Partidului Libertarian la alegerile prezidenţiale de anul trecut.