Evenimentul Zilei > Economie > Miliardarul McAfee, arestat! L-au prins în Spania, dar îl extrădează în SUA
Miliardarul McAfee, arestat! L-au prins în Spania, dar îl extrădează în SUA

Miliardarul McAfee, arestat! L-au prins în Spania, dar îl extrădează în SUA

Va fi extrădat după ce s-a sustras anchetei.

Cunoscutul miliardar John McAfee a fost arestat de autoritățile din Spania și va fi extrădat în țara natală, Statele Unite ale Americii. În vârstă de 75 de ani, omul de afaceri a devenit foarte cunoscut la nivel mondial după ce a creat un antivirus care îi poartă numele. El este acuzat în SUA de fraudă și evaziune fiscală și riscă ani grei de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de aceste infracțiuni.

Guvernul american afirmă că John McAfee a primit peste 23 de milioane de dolari în monede virtuale pentru promovarea unor astfel de valute, fără a declara acest lucru. Milionarul american ar fi evitat astfel să plătească taxele care decurgeau din aceste venituri, conform jurnaliștilor britanici de la The Sun.

Sunt 10 capete de acuzare, problemele au plecat de la o declarație fiscală

McAfee este vizat de 10 capete de acuzare. Cinci dintre aceste învinuiri sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte cinci sunt pentru „eşecul intenţionat de a depune o declaraţie fiscală”. Pedeapsa maximă în cazul fiecăreia dintre aceste infracțiuni este de 1 an de închisoare.

Oamenii legii, care se ocupă de cazul celebrului IT-ist, acuză că McAfee ar fi promovat în mod ilegal ICO-urile mai multor monede virtuale în perioada 2017 – 2018. Pentru acest serviciu, McAfee a primit 11,6 milioane de dolari în Bitcoin şi Etherium, plus alte 11,5 milioane de dolari suplimentare în aceleaşi monede. Procurorii din Statele Unite ale Americii îl acuză pe miliardar că a ascuns faptul că postările în cauză ar fi, în realitate, publicitate şi că este plătit pentru acest lucru.

În acest caz, a mai intrat sub lupa anchetatorilor și bodyguardul lui John McAfee, Jimmy Watson, cel care este considerat a fi complice. Și asta pentru că a luat parte la transferul şi conversia monedelor virtuale care constituiau plata pentru antreprenorul american, mai spun anchetatorii.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: