"Dragi români, nu credeţi sms-urile mincinoase care vin în numele lui Băsescu sau al PDL. Vin de la USL şi vor să vă cheme la vot în interesul suspendării statului de drept şi a scoaterii României din Europa", a declarat Monica Macovei în cadrul conferinţei de presă. 
Monica Macovei a mai spus că USL pregăteşte cea mai mare fraudă din ultimii 22 de ani.
"Lumea să stea acasă, să nu meargă la vot pentru a nu legitima această lovitură de stat, aşa cum o numim nu numai noi, ci şi presa şi cancelariile străine. Se pregăteşte o fraudă foarte mare, cea mai mare din ultimii 22 de ani în România", a spus europarlamentarul PDL. 
Monica Macovei a mai susţinut că PDL a filmat cum se practică fraude în ţară, adăugând că au fost depuse 42 de plângeri penale.
"Am depus 42 de plângeri penale, probabil că ele se vor înmulţi pe măsură ce vin datele din teritoriu. Fac un apel către Poliţie şi Parchet să acţioneze, e în joc statul de drept. Fac un apel la cetăţeni să nu practice votul multiplu, este infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoarea. Să nu îşi rişte libertatea pentru un milion primit de la USL. Vom cere social-democraţilor şi liberalilor europeni excluderea PSD şi PNL din rândul lor pentru fraudă pe care o comit la acest referendum. Avem filmat pe casete cum se fac fraude în ţară, autocare, oameni care bagă câte 10, câte 50 de buletine de vot în urnă", a spus Macovei.
Pentru această conferinţă de presă, Dan Şova a declarat că va depune plângere penală împotriva împotriva europarlamentarului PDL Monica Macovei pentru încălcarea legii referendumului.
Cu doar câteva ore înainte, Dan Şova a susţinut o conferinţă de presă în care a afirmat că dacă va fi demis, Traian Băsescu urmează a fi cercetat într-o serie de dosare pe care le-a nominalizat.