Luxemburg - România 0-2. I-am "subordonat": le-am dat mai multe decât am sperat

Luxemburg - România 0-2. I-am "subordonat": le-am dat mai multe decât am sperat

România a învins cu 2-0 pe Luxemburg, deşi înaintea partidei tonul a fost foarte pesimist. Selecţionerul Victor Piţurcă spusese că s-ar mulţumi cu o victorie la limită.

Echipa naţională de fotbal a României a învins aseară, în deplasare, pe Luxemburg, cu scorul de 2-0, graţie "dublei" lui Gabi Torje, într-un meci din cadrul Grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

În celălalt meci al grupei, Bosnia s-a impus, tot în deplasare, cu Belarus, scor 2-0. România are avantajul rezultatelor directe în faţa Bosniei (3-0 acasă şi 1-2 în deplasare), iar Belarus, chiar dacă are un punct mai mult faţă de tricolori, are şi un meci în plus şi va juca returul cu tricolorii în România.

Pentru tricolori urmează însă marele hop din această campanie, meciul cu Franţa, programat marţi, 6 septembrie, când se va inaugura noul stadion "Naţional Arena", în care o victorie este vitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gazdele au început foarte bine partida şi au ratat două mari ocazii în primele cinci minute. Tătăruşanu l-a blocat excelent pe Leweck din poziţie unu contra unu, iar apoi Blaise a trimis puţin pe lângă poartă. Marica n-a nimerit poarta de la câţiva metri, în minutul 6, dând semnalul trezirii românilor.

Torje şi-a început recitalul, în minutul 34, după ce a tras cu sete din apropiere. Ex-dinamovistul a dublat avan­tajul tricolorilor, în minutul 45, după o pasă excepţională a lui Costin Lazăr. Torje e suspendat cu Franţa

Gabi Torje nu s-a putut bucura pe deplin pentru reuşitele sale, fiindcă a încasat un cartonaş galben şi va fi suspendat pentru partida cu Franţa. Dorin Goian, jucătorul despre care se spunea că ar fi accidentat şi că ar putea apărea în echipă doar în meciul cu Franţa, a fost titular. În schimb, George Galamaz, celălalt fundaş central, s-a accidentat în repriza secundă şi a fost înlocuit de Chiricheş.

UEFA i-a "descoperit" printre titulari pe Contra, Maftei, Surdu şi Gardoş!

Site-ul UEFA a oferit o echipă inedită a României, "decoperindu-l" printre titulari pe Cosmin Contra, care s-a lăsat de peste un an! Asta n-a fost de ajuns. Vasile Maftei, jucătorul lui CFR Cluj, a fost şi el "titular", deşi acesta este accidentat. La schimbarea lui Galamaz cu Chiricheş, site-ul UEFA a constatat că Maftei a fost înlocuit de Herea.

De asemenea, Romeo Surdu şi Florin Gardoş, fotbalişti necon­vocaţi de Victor Piţurcă, au fost văzuţi în echipa de start şi, mai ales, au părut foarte activi în "filmul meciului".