Evenimentul Zilei > Politica > Luni e ziua cea mare! Guvernul pregătește mutarea care va arunca în aer Parlamentul
Luni e ziua cea mare! Guvernul pregătește mutarea care va arunca în aer Parlamentul

Luni e ziua cea mare! Guvernul pregătește mutarea care va arunca în aer Parlamentul

Viorica Dăncilă și colegii săi din echipa guvernamentală au pe ordinea de zi a ședinței de luni inclusiv mult discutata rectificare bugetară care, conform datelor apărute în spațiul public, va duce mult mai sigur la ruperea coaliției de guvernământ între PSD și ALDE și, practic, pierderea majorității care susținea actualul Executiv.

Joi, cele două proiecte care vizează rectificarea bugetului pe 2019 au fost prezentate în prima lectură, dar la acea vreme nu s-a luat nicio decizie. Iar informațiile indicau că nici la ședința programată pentru luni, de la ora 14, nu se va lua o decizie.

Lucrurile s-au precipitat însă și, conform ziare.com, cele două proiecte de revizuire a bugetului au apărut pe ordinea de zi a întâlnirii de mâine. Și, cu toate că Viorica Dăncilă a anunțat că rectificarea va fi una pozitivă, prim-ministrul are probleme cu ALDE.

Colegii de coaliție ai PSD au anunțat prin mai multe voci că vor renunța la guvernare dacă proiectul de buget va fi aprobat și chiar au anunțat o posibilă viitoare colaborare cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.