Evenimentul Zilei > Justitie > Lucian Onea e pe făraș. Cercetări abuzive și denunțuri inventate, scoase la lumină
Lucian Onea e pe făraș. Cercetări abuzive și denunțuri inventate, scoase la lumină

Lucian Onea e pe făraș. Cercetări abuzive și denunțuri inventate, scoase la lumină

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are în vedere, astăzi, suspendarea din funcție a procurorului Lucian Onea, trimis în judecată de Secția Specială pentru numeroase infracțiuni.

În 15 iulie, procuroarea Adina Florea de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a dispus trimiterea în judecată a foştilor procurori Lucian Onea, zis “Lucică”, şi Mircea Negulescu, zis “Zdreanţă” sau “Portocală”

Procurorul Lucian Onea este acuzat de:

-participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare;

-represiune nedreaptă;

-cercetare abuzivă şi instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovaţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată,

În același dosar, Mircea Negulescu, exclus din magistratură, este acuzat de:

-participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreaptă;

-instigare în formă continuată la comiterea fără vinovaţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată.

În rechizitoriu, procurorii susţin că Lucian Onea, în calitate de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în instrumentarea a două dosare penale, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în ianuarie, ca procurorul Lucian Onea, revocat de la DNA Ploieşti, să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unitate de unde provine.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.