Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură neașteptată pentru Diana Șoșoacă: Dosar penal la DIICOT pentru blocarea activității de vaccinare
Lovitură neașteptată pentru Diana Șoșoacă: Dosar penal la DIICOT pentru blocarea activității de vaccinare

Lovitură neașteptată pentru Diana Șoșoacă: Dosar penal la DIICOT pentru blocarea activității de vaccinare

Dosar penal la DIICOT! Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată pentru fapte referitoare la blocarea activității unui centru de vaccinare dintr-o comună din județul Iași, în luna septembrie. Dosarul a fost deschis in rem, ca urmare a depunerii unei plângeri penale pe numele senatoarei Diana Șoșoacă. 

Dosarul penal deschis în urma unei plângeri pe numele senatoarei Diana Șoșoacă pentru blocarea centrului de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași, în luna septembrie, a fost declinat DIICOT-ului. Potrivit unor voci din Parchetul General, decizia a fost luată deoarece una dintre infracțiunile sesizate în plângerea penală, anume comunicarea de informații false, este de competența DIICOT.

Diana Șoșoacă, cercetată penal de DIICOT

Dosarul a fost deschis in rem și vizează fapte care se referă la întreruperea activității de vaccinare din comuna amintită, după ce Diana Șoșoacă a acuzat că teritoriul a fost carantinat forțat, prezentând ca argumente faptul că niciun cetățean din teritoriu nu cunoaște pe nimeni infectat cu coronavirus. Astfel, senatoarea a susținut că cifrele au fost notate din pix ca românii să fie forțați să se vaccineze.

„Este cea mai mare minciună a secolului. O comună care îşi trăieşte viaţa bine-mersi. Nu există niciun infectat, doar pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte ce cineva din comună infectat. La ora 10,00, trebuiau să vină cei de la centrul de vaccinare şi să-i vaccineze pe bieţii oameni cu forţa. Îi obligă să meargă cu botniţe pe străzi în aer liber. (…) Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul la puşcărie! Fără vaccinare!”, a spus, printre altele, Diana Şoşoacă, în legătură cu situația de la Răchiteni.

„A blocat o acțiune de vaccinare”

Poziția Dianei Șoșoacă a fost tradusă de directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, în una de blocare a procesului de imunizare.

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, a declarat Vasile Cepoi, potrivit Agerpres.