Editura Evenimentul si Capital

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – adevărații responsabili de pîrjolirea țării de către hoarda lui Dacian Cioloș | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 4 Comentarii | 6701 Vizualizari

Vineri, 16 septembrie 2016, pe cristoiublog.ro sub titlul Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloş pîrjoleşte România! atrăgeam atenţia asupra unuia dintre cele mai grave fenomene din Istoria României postdecembriste:

„Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul. Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni.

În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.

Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd în perioada care i-a rămas să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.

Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare.

În cazul unui Guvern politic, înaintea alegerilor parlamentare, miniștrii sunt deosebit de prudenți în măsurile luate. Aflat înaintea examenului crucial, partidul care i-a numit îi ține sub control, preocupat să nu piardă capital politic prin deciziile controversate ale miniștrilor. La rîndul lor, miniștrii știu că după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un serviciu. De aceea, miniștrii dintr-un Guvern politic evită pe cît posibil să ia decizii controversate în perioada preelectorală.

Nu e cazul miniștrilor din Guvernul Dacian Cioloș.

Toți, dar toți, în frunte cu premierul, știu că după alegeri trebuie să-și caute serviciu.

Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria. De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.

Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese. Situația e unică în Istoria României: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!”

Principalul instrument de pîrjolire a ţării îl reprezintă Ordonanţele de Urgenţă.

Pînă luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş dăduse 55 de Ordonanţe de Urgenţă.

55 de Ordonanţe de Urgenţă în doar opt luni!

O performanţă antidemocratică pe care n-a atins-o nici un guvern politic postdecembrist!

Luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş a mai dat 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.

Trei ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă de Guvern săptămînală!

Pînă la alegerile parlamentare au mai rămas 11 săptămîni.

Dacă se păstrează acest ritm, pînă la plecarea de la Victoria, Guvernul Cioloş va mai emite încă 33 de Ordonanţe de Urgenţă.

33 (treizeci şi trei!)

Deşi au mai rămas pînă la alegeri mai puţin de 3 luni, miniştrii Guvernului Dacian Cioloş se comportă ca şi cum ar fi membrii unui Guvern desemnat pe 4 ani, care tocmai acum au cîştigat alegerile cu peste 90%.

La Interne, Dragoş Tudorache anunţă modificări radicale în privinţa DIPI. Acelaşi ministru, cu o carieră suspectă (dintr-un judecător debutant la Galaţi e luat şi paraşutat într-o misiune internaţională în Kosovo), se pregăteşte să modifice structura MAI.

La Ministerul Educaţiei, Mircea Dumitru, unul dintre pionii Sistemului monstruos creat şi dezvoltat de Traian Băsescu, e pe cale să modifice Bacalaureatul.

La Ministerul Culturii continuă Operaţiunea Cuminţenia Pămîntului de trecere a 11 milioane de euro din Bugetul naţional în puşculiţele Grupurilor de interese.

Mult mai grav, criminal chiar, Guvernul Cioloş se pregăteşte să facă Bugetul 2017. Pentru această lovitură, el a amînat alegerile pînă pe 11 decembrie 2016. Pentru următoarele trei luni, Guvernul nelegitim Dacian Cioloş pune la cale mutaţii de structură în România, deşi, repet, mandatul său a fost cel de guvern interimar.

Putea fi preîntîmpinată această pîrjolire a ţării de o hoardă ale cărei interese n-au nici o legătură cu Poporul Român?

Putea, desigur.

Vineri, 5 august 2016, Liviu Dragnea a anunţat că PSD va depune o Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dacian Cioloş.

Moţiunea ar fi avut rostul de a lua Guvernului Dacian Cioloş instrumentele prin care provoacă Dezas trul ţării pe ultima sută de metri de guvernare.

Dacă Moţiunea trecea, Guvernul Dacian Cioloş devenea ceea ce trebuia să fie prin mandatul dat de Parlament anul trecut:

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI