„Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul. Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni.

În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.

Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd în perioada care i-a rămas să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.

Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare.

În cazul unui Guvern politic, înaintea alegerilor parlamentare, miniștrii sunt deosebit de prudenți în măsurile luate. Aflat înaintea examenului crucial, partidul care i-a numit îi ține sub control, preocupat să nu piardă capital politic prin deciziile controversate ale miniștrilor. La rîndul lor, miniștrii știu că după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un serviciu. De aceea, miniștrii dintr-un Guvern politic evită pe cît posibil să ia decizii controversate în perioada preelectorală.

Nu e cazul miniștrilor din Guvernul Dacian Cioloș.

Toți, dar toți, în frunte cu premierul, știu că după alegeri trebuie să-și caute serviciu.

Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria. De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.

Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese. Situația e unică în Istoria României: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!”

Principalul instrument de pîrjolire a ţării îl reprezintă Ordonanţele de Urgenţă.

Pînă luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş dăduse 55 de Ordonanţe de Urgenţă.

55 de Ordonanţe de Urgenţă în doar opt luni!

O performanţă antidemocratică pe care n-a atins-o nici un guvern politic postdecembrist!

Luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş a mai dat 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.

Trei ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă de Guvern săptămînală!

Pînă la alegerile parlamentare au mai rămas 11 săptămîni.

Dacă se păstrează acest ritm, pînă la plecarea de la Victoria, Guvernul Cioloş va mai emite încă 33 de Ordonanţe de Urgenţă.

33 (treizeci şi trei!)

Deşi au mai rămas pînă la alegeri mai puţin de 3 luni, miniştrii Guvernului Dacian Cioloş se comportă ca şi cum ar fi membrii unui Guvern desemnat pe 4 ani, care tocmai acum au cîştigat alegerile cu peste 90%.

La Interne, Dragoş Tudorache anunţă modificări radicale în privinţa DIPI. Acelaşi ministru, cu o carieră suspectă (dintr-un judecător debutant la Galaţi e luat şi paraşutat într-o misiune internaţională în Kosovo), se pregăteşte să modifice structura MAI.

La Ministerul Educaţiei, Mircea Dumitru, unul dintre pionii Sistemului monstruos creat şi dezvoltat de Traian Băsescu, e pe cale să modifice Bacalaureatul.

La Ministerul Culturii continuă Operaţiunea Cuminţenia Pămîntului de trecere a 11 milioane de euro din Bugetul naţional în puşculiţele Grupurilor de interese.

Mult mai grav, criminal chiar, Guvernul Cioloş se pregăteşte să facă Bugetul 2017. Pentru această lovitură, el a amînat alegerile pînă pe 11 decembrie 2016. Pentru următoarele trei luni, Guvernul nelegitim Dacian Cioloş pune la cale mutaţii de structură în România, deşi, repet, mandatul său a fost cel de guvern interimar.

Putea fi preîntîmpinată această pîrjolire a ţării de o hoardă ale cărei interese n-au nici o legătură cu Poporul Român?

Putea, desigur.

Vineri, 5 august 2016, Liviu Dragnea a anunţat că PSD va depune o Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dacian Cioloş.

Moţiunea ar fi avut rostul de a lua Guvernului Dacian Cioloş instrumentele prin care provoacă Dezas trul ţării pe ultima sută de metri de guvernare.

Dacă Moţiunea trecea, Guvernul Dacian Cioloş devenea ceea ce trebuia să fie prin mandatul dat de Parlament anul trecut:

Un guvern interimar, cu puteri limitate la administrarea treburilor curente şi pregătirea algerilor.

Depunerea Moţiunii de cenzură era nu numai un act cerut de Interesul naţional, dar şi un act în concordanţă cu criticile publice aduse Guvernului Dacian Cioloş de către PSD şi ALDE, toate concentrate pe adevărul că fiecare zi care trece e o nouă zi de Dezastru.

Joi, 11 august 2016, într-o conferinţă de presă zăpăcitoare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu anunţă că nu mai depun Moţiunea de cenzură. Motivul real?

Unul tipic politicianismului de varză murată din Moldo- Valahia.

Guvernul Dacian Cioloş trebuie lăsat să continue pîrjolirea ţării.

Identificîndu-l cu PNL, PSD şi ALDE vor cîştiga alegerile. Astfel, cele două partide cred că vor repeta succesul electoral al PSD din 2000, după Dezastrul care a fost Guvernarea CDR. Misiunea principală a unui partid de Opoziţie nu e însă cucerirea Puterii cu orice preţ.

Misiunea principală e să ţină sub control Puterea în exerciţiu, s-o amendeze cînd o ia razna, s-o corecteze, s-o oprească de la măsuri care contravin interesului naţional.

Calculul PSD şi ALDE intră în conflict cu această misiune de partide de Opoziţie.

S-ar putea ca PSD şi ALDE să cîştige alegerile (deşi ştiind cîte ceva despre Celula de la Cotroceni, care conduce Instituţiile de forţă în vederea scrutinului, am îndoieli serioase că aşa va fi). Dacă PSD şi ALDE vor cîştiga alegerile, cele două partide vor prelua o Românie pîrjolită.

Merită cîştigarea alegerilor acest preţ? PĂREREA LUI TERENTE Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – adevărații responsabili de pîrjolirea țării de către hoarda lui Dacian Cioloș Că Liviu Dragnea mai ales nu se gîndeşte la interesul naţional, ci la interesul PSD-ist de a ajunge la ciolan ne-o dovedeşte întîmplarea de luni, 19 septembrie 2016, din Parlament. Presa de fătuce şi guguştiuci a văzut în momentul de luni o confruntare între PSD şi Guvernul Dacian Cioloş. Aiurea!

Momentul de luni din Parlament a fost un triumf electoral pentru Dacian Cioloş.

Ca să nu se spună că PSD e complicele Dezastrului naţional numit Guvernul Dacian Cioloş, pe 8 septembrie 2016, Liviu Dragnea i-a trimis premierului o scrisoare deschisă prin care-l invita să vină în Parlament şi să prezinte starea economică a ţării.

Cum era de aşteptat, Dacian Cioloş n-a putut decît să salute „iniţiativa preşedintelui PSD”.

Cum Dumnezeu să răspundă altfel? În locul unei Moţiuni de Cenzură, care i-ar fi luat Instrumentul Ordonanţelor de urgenţă, Liviu Dragnea îl invită pe Dacian Cioloş să-şi facă publicitate electorală de la tribuna şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

O premieră în istoria postdecembristă. Înainte de a merge la Parlament, Dacian Cioloş a fost la Guvern, unde a mai trîntit ţării, în nas, încă 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.

La tribuna Parlamentului Dacian Cioloş a făcut ceea ce ar fi făcut orice politician căruia adversarul îi face cadou o asemenea pleaşcă.

De a-şi face publicitate electorală. Potrivit presei, Liviu Dragnea i-a dat o replică dură lui Dacian Cioloş de la Tribuna Parlamentului.

La rîndu-i, după ce s-a fandosit cu marile realizări, Dacian Cioloş i-a răspuns lui Liviu Dragnea la fel de tăios. După cum era de așteptat, presa sub acoperire s-a năpustit să publiciteze doar intervențiile lui Dacian Cioloș. Ale lui Liviu Dragnea au fost trecute sub tăcere.

Prostie cu ghiotura din partea lui Liviu Dragnea?

Fireşte că nu.

Pregătirea guvernului de Uniune Naţională sub conducerea lui Dacian Cioloş.

O Moțiune de cenzură ar însemna o situare față de Dacian Cioloș pe poziții publice de dușmănie de moarte.

Asta ar face imposibilă intrarea PSD într-un Guvern de Uniune Națională condus de Dacian Cioloș. Ca să nu se alimenteze însă speculațiile cu negustoria încheiată încă de pe acum de PSD, Liviu Dragnea se face că-i dă un ghiont lui Dacian Cioloș.

În realitate, ghiontul e pupic.