Evenimentul Zilei > Actualitate > Litoralul, sub cod roșu de furtună cu vijelii. O persoană, dispărută în mare
Litoralul, sub cod roșu de furtună cu vijelii. O persoană, dispărută în mare

Litoralul, sub cod roșu de furtună cu vijelii. O persoană, dispărută în mare

E vreme severă, cu furtună, vijelii, ploaie și grindină, pe litoral, iar o persoană dispărută în apele mării este căutată de salvamari și scafandri ISU Dobrogea.

Litoralul este sub cod roșu de furtuni cu vijelii, ploi torențiale și grindină, pe uscat și pe mare. Cerul s-a  întunecat, după amiază, iar vântul puternic a smuls copaci din rădăcină, un autoturism din Năvodari fiind avariat de tulpina unui pom prăbușit pe capotă.

În toate stațiunile vântul a suflat în rafală cu viteze și de 90 de kilometri pe oră. Pe arii restrânse cantitățile de apă au ajuns și la 70 de litri pe metru pătrat. Fenomenele extreme, cu cerul negru, ploi puternice cu grindină au fost înregistrate în Mamaia, Eforie, Năvodari.

O localnică din nordul stațiunii Mamaia a alertat autoritățile, la 112, și a spus că, de la balcon, a văzut un bărbat care inota în mare in zona plajei Năvodari. După ce ar fi început furtuna, nu l-ar mai fi zărit, ar fi dispărut în valuri.

ISU Dobrogea a trimis un echipaj SMURD, scafandri militari și o ambarcațiune de căutare a Agenției de Salvare pe Mare.  Pînă în acest moment nu există alte informații sau sesizare de la vreo rudă sau prieten care să anunțe dispariția vreunei persoane în mare.

Ulterior, ISU Dobrogea a suplimentat efectivele cu o altă ambarcațiune de patrulare și salvare, dar și elicopterul SMURD pentru survol. Intervenția salvatorilor este îngreunată din cauza mării agitate.

Potrivit meteorologilor, codul roșu a afectat, până la ora 18,00, localitățile din sudul litoralului,  23 August, Vama Veche, 2 Mai, Limanu, Albești, Pecineaga, Comana, Mangalia. S-au semnalat averse torențiale ce au cumulat de la 45 la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari și vijelie puternică.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată din Dobrogea, dar și în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia va dura până la ora 22,00. Vor fi  intervale cu vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: