La Constanţa ninge viscolit de două zile, vântul suflă în rafale de până la 80 km/oră şi furtuna pare să nu se mai oprească. Pe toate drumurile din judeţ vizibilitatea este scăzută şi peste ghiaţa de la ploaia de sâmbătă, se formează suluri de zăpadă.Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa informează că DJ 224 este închis între Băltăgești și Crucea (com. Crucea), DJ 223 este închis între Capidava și Topalu (com. Topalu), DJ 225 între Mireasa și Runcu (com. Târgușor și com. Pantelimon), DJ 226 B între Pantelimon şi DN 2A, DJ 226 între Năvodari şi Combinatul Chimic, DJ 222  între Pestera şi Medgidia şi DJ 223 între Cernavodă şi Hîrşova. La această oră sunt închise şi drumurile comunale DC 61 (Siliștea – Seimeni – Cernavodă), DC 63 (Siliștea – Țepeș Vodă) şi DC 86 (Navodari – Sibioara), iar DC 77 (Cogealac – Fîntînele). Ambulanţele solicitate în zonele cu drumuri blocate au avut antemergători utilajele de deszăpezire de la Drumuri Judene şi au ajuns cu bine la spitalul. Pe  toate celelalte drumuri comunale, județene şi naţionale care străbat judeţul se circulă în condiții de iarnă. Totodată, din cauza condițiilor meteo dificile, mai multe trenuri sunt anulate, altele sunt tractate cu locomotive Diesel și circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.
Şapte localităţi din sudul şi centrul judeţului sunt, parţial, fără energie electrică. Porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Midia şi Mangalia, începând cu ora 13,30, au fost redeschise traficului maritime însă este posibil să fie închise din nou, furtuna pe mare este de gradul şapte. Valurile uriaşe se sparg în faleza Cazinoului, pe balustrada promenadei s-au format ghirlande de gheaţă. Inspectoratul Școlar Județean a hotărât  suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ  din județul Constanța şi mâine “din cauza  condițiilor meteorologice  improprii”.
Spre Tulcea nu se trece
Închiderea, ca măsură preventivă, a  celor două drumuri naţionale care leagă judeţul Constanţa de Tulcea a creat revolta sutelor de şoferi opriţi de poliţiştii de la Circulaţie. Pe DN22, în comuna constănţeană Lumina, maşinile aşteaptă de duminică dimineaţă să treacă spre Tulcea. Şoferii au înnoptat prin Ovidiu şi Constanţa şi astăzi dimineaţă au fost din nou opriţi la barieră. Mulţi dintre ei cred că autorităţile au uitat pur şi simplu să deschidă accesul spre Tulcea. Spun că nu au văzut niciun utilaj de deszăpezire şi acuză autorităţile de proastă gestionare a situaţiei. “Este o incompetenţă din partea statului roman şi din partea celor din judeţul Constanţa. Nu suntem pe drum communal sau  judeţean, suntem pe un drum european şi pe nimeni nu interesează. Este inadmisibil. Zăpada nu este atât de mare încât să nu se poată circula pe DN22”, se revoltă Liviu Mărunţelu, un tânăr care stă de 48 de ore în maşină, după ce din Australia, unde locuieşte, a făcut 22 de ore cu avionul până în ţară. El şi alţi şoferi din coloană au sunat la CNADNR dar, “când am întrebat de ce este închis acest drum, ni s-a trântit telefonul în nas”.

Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro