Lipsa peştelui din alimentaţie îmbătrâneşte creierul cu doi ani

Lipsa peştelui din alimentaţie îmbătrâneşte creierul cu doi ani

O dietă din care lipsesc acizii graşi omega 3, care se găsesc în special în carnea de peşte, poate accelara îmbătrânirea creierului, arată un studiu recent al cercetătorilor americani.

Potrivit variantei on-line a publicaţiei Times of India, lipsa acestor nutrienţi esenţiali poate duce la degradarea memoriei şi a abilităţilor de gândire. „Persoanele care aveau niveluri scăzute de omega 3 în sânge, aveau şi un volum al creierului mai mic, echivalentul a doi ani de îmbătrânire structurală a creierului”, a declarat Zaldy S. Tan, unul dintre autorii studiului. Abilităţi reduse de rezolvare a problemelor Cercetarea a cuprins 1575 de persoane, al căror creier a fost sacant prin RMN şi care au fost supuse mai multor teste pentru măsurarea funcţiilor mintale, a masei corporale şi a acizilor omega 3 din sânge. Cei plasaţi pe ultimele locuri (ultimii 25%), în privinţa nivelului de omega 3, au avut nu doar un un volum al creierului mai mic, ci şi memorie vizuală, abilităţi de rezolvare a problemelor şi gândire abstractă mai reduse decât ale celorlalţi participanţi.

Ne puteți urmări și pe Google News