Potrivit variantei on-line a publicaţiei Times of India, lipsa acestor nutrienţi esenţiali poate duce la degradarea memoriei şi a abilităţilor de gândire. „Persoanele care aveau niveluri scăzute de omega 3 în sânge, aveau şi un volum al creierului mai mic, echivalentul a doi ani de îmbătrânire structurală a creierului”, a declarat Zaldy S. Tan, unul dintre autorii studiului.
Abilităţi reduse de rezolvare a problemelor
Cercetarea a cuprins 1575 de persoane, al căror creier a fost sacant prin RMN şi care au fost supuse mai multor teste pentru măsurarea funcţiilor mintale, a masei corporale şi a acizilor omega 3 din sânge. Cei plasaţi pe ultimele locuri (ultimii 25%), în privinţa nivelului de omega 3, au avut nu doar un un volum al creierului mai mic, ci şi memorie vizuală, abilităţi de rezolvare a problemelor şi gândire abstractă mai reduse decât ale celorlalţi participanţi.