Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga I: Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj 2-1. Gorjenii redevin lideri cu scandal. Ardelenii au turbat de furie şi cer excluderea lui Balaj
Liga I: Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj 2-1. Gorjenii redevin lideri cu scandal. Ardelenii au turbat de furie şi cer excluderea lui Balaj

Liga I: Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj 2-1. Gorjenii redevin lideri cu scandal. Ardelenii au turbat de furie şi cer excluderea lui Balaj

Aureolată în Liga Campionilor, CFR Cluj s-a deplasat aseară la Târgu-Jiu, unde a pierdut duelul cu Pandurii. Cu 22 de puncte, gorjenii au revenit pe prima poziţia în Liga I. Ardelenii, care în trecut furau la drumul mare cu ajutorul arbitrilor, au tăbărât acum pe "centralul" Cristi Balaj, acuzat că n-a dictat un penalty în prelungiri.

Pandurii n-a refuzat nici de această dată jocul, însă echipa lui Grigoraş a punctat doar din două lovituri de la 11 metri.
Campioana CFR Cluj s-a întors fericită din Portugalia, unde a trecut de Sporting Braga cu 2-0, dar n-a fost în stare să ia măcar un punct la Târgu-Jiu, terminând partida în 10 oameni (Cadu a fost eliminat). Pandurii a lovit şi transversala, prin Lemnaru.
A fost un arbitraj cu ură. Voi mai face referate la UEFA, cum am mai făcut, şi sper să nu mai prindă meciuri internaţionale un bufon ca ăsta! Dacă trimitem astfel de arbitrii în Europa, ne facem de penibil! N-am renunţat la titlu, dar dacă vom mai avea parte de arbitraje ca ăsta, lucrurile sunt clare„, s-a plâns Arpad Paszkany, reclamând faptul că i s-ar fi cuvenit 2 lovituri de la 11 metri, ultima în prelungiri, la Camora. Dacă în trecut avea intervenţii publice rare (una-două pe an), acum, Arpad Paszkany îl rivalizează pe Gigi Becali la apariţii televizate.
După ce Ion Crăciunescu a pierdut şefia CCA, CFR a fost „ciupită” de arbitri, inclusiv la meciurile cu Rapid şi cu Dinamo. În mandatul lui Crăciunescu, CFR era deseori favorizată.
A fost un meci bun. Am întâlnit cea mai bună echipă, dar am pierdut nemeritat. Balaj e plin de el. Să se ia de mână cu Teo Crăciunescu şi să se lase! Balaj să se facă şeful AJF-ului pe la Baia Mare. N-are caracterul şi puterea să dea penalty.
Meritam cel puţin un penalty, cel din prelungiri. N-a vrut să dea. A fost fotbalist mediocru, de Divizia B. E un arbitru bun, dar azi n-a fost ziua lui! Arbitrul de rezervă m-a dat afară fiindcă l-aş fi înjurat. Soluţia e să-i tragă pe bară şi să aducă arbitrii străini„, a „turbat” şi antrenorul Ioan Andone.
„Dacă vorbeai frumos, îţi dădeam penalty!”
Balaj e un încrezut. Se crede prea mare şi prea grozav. Pe Andone l-a eliminat prea uşor. Lui Ando i-a spus la final: Dacă vorbeai frumos, îţi dădeam penalty! Penalty-uri clare la Nicoară şi la Camora. Dacă ar fi avut penalty, le-ar mai fi dat 2-3 penalty-uri pentru Pandurii. Ce-am văzut ieri şi azi în arbitraj, e dezastru”, a opinat Iuliu Mureşan.
Balaj şi Tudor sunt cei mai mari arbitrii români. Balaj şi-a spălat păcatele. Vrea Paszkany toate campionatele pentru el? CFR nu merita niciun penalty! Noi dacă batem Rapidul, suntem campioni. Ei toţi ceilalţi se vor bate pentru locul 2. Dau primă 20.000 de euro pentru patru meciuri. Vreau arbitri străini cu CFR şi cu Petrolul”, a tunat şi Gigi Becali, cel care s-a aflat în proces cu Cristi Balaj, dar îi contestă frecvent pe „ungurii” de la CFR.
Pandurii – CFR Cluj 2-1
Marcatori: Al. Maxim (50 – penalty), Răduţ (80 – penalty) / Bastos (52)
PANDURII: Lazar – Unguruşan, Mamele, Viera, Al. Vlad – Al. Maxim, D. Nistor, Răduţ – Grigoraş, Lemnaru, Ibeh
MOMENTE IMPORTANTE

CFR: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Sepsi – Godmeche, G. Mureşan – Aguirregaray, Bastos, Camora – Bjelanovici
Min. 44: Ioan Andone a fost eliminat de arbitrul de centru Cristi Balaj pentru proteste.
Min. 49: Atacantul Alex Grigoraş, fiul antrenorului de la Pandurii, a fost agăţat cu braţul de Sepsi, iar Balaj a dictat uşor penalty.
Min. 79: Gabi Mureşan comite henţ în careu: lovitură de la 11 metri.

Min. 90: Cadu a fost eliminat. În prelungiri, Camora este împiedicat în careu să preia balonul.
După terminarea partidei, şi Nicoară a fost eliminat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News