„Roş-albaştrii” au început în forţă meciul şi, după numai 8 minute de joc, au reuşit să anuleze handicapul din tur, Adi Rocha deschizând scorul după o centrare perfectă a lui Rusescu. Deşi erau conduşi, slovacii au adoptat aceeaşi tactică pe care au avut-o şi la Bucureşti: s-au baricadat în defensivă şi au încercat să lovească pe contraatac.
În minutul 76, după o lovitură de colţ executată de Bourceanu, Rusescu a reluat cu capul spre poartă, mingea s-a strecurat pe sub goal-keeper-ul Filipko şi a fost respinsă de un jucător slovac, dar după ce depăşise linia porţii. În ciuda protestelor jucătorilor echipei gazdă, arbitrul a validat golul şi Steaua era în acel moment calificată în play-off-ul Ligii Europa.
Cu şapte minute înainte de final, Nikolici a risipit toate emoţiile, finalizând cu capul o centrare a lui Pârvulescu. Steaua merge în play-off-ul Ligii Europa şi va afla mâine cu cine se va lupta pentru accederea în grupele competiţiei.
Dacă ratau calificarea în turul următor al Ligii Europa, steliştii ar fi înregistrat o contraperformanţă istorică. Ar fi fost prima dată când formaţia din Ghencea ar fi părăsit Europa în tururile preliminare.E drept că, în 1997, în 1998 şi în 2001, Steaua a fost eliminată din play-off-ul Ligii Campionilor, dar a continuat competiţia în Cupa UEFA. Ultima dată când "militarii" au părăsit Europa după doar două meciuri s-a întâmplat în 1986, când gruparea din Ghencea a fost eliminată de belgienii de la Anderlecht Bruxelles (scor 0-3 şi 1-0) din turul II al Cupei Campionilor Europeni, unde se calificase direct.
Steaua a reuşit să meargă mai departe după ce pierduse meciul-tur de pe teren propriu şi în 1993. Atunci, „roş-albaştrii” au fost învinsşi pe arena din Ghencea de Croaţia Zagreb (actuala Dinamo Zagreb) cu scorul de 2-1, dar au câştigat în retur cu 3-2 şi au acces în turul doi al Cupei Campionilor Europeni.
Europa League -Turul III- manşa II
Spartak Trnava – Steaua 0-3
Marcatori:
Adi Rocha (8), Rusescu (76), Nikolici (83)
Stadion: "Antona Malatinského", Trnava
Arbitru: Yevhen Aranovskiy (Ucraina)
Spartak Trnava: Filipko – Stozicky, Janecka, Cvirik, Hanzel – Gross,  Karhan – Sabo, Carnota,  Bicák – Mikovic. Antrenor: Pavel Hoftych.
Steaua: Stanca – Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Fl. Costea – Adi Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
LIVE TEXT
Minutul 90+3: Fluier final! Steaua câştigă cu 3-0 la Trnava şi se califică în play-off-ul Ligii Europa! „Roş-albaştrii” îşi vor afla mâine adversarul pe care îl vor înfrunta în această fază.
Minutul 89: Ultima schimbare la Steaua: Tibi Bălan îl înlocuieşte pe Rusescu.
Minutul 83: Goool Steaua! Nikolici finalizează cu capul după o centrare a lui Pârvulescu. Spartak Trnava – Steaua 0-3!
Minutul 80: Schimbare la Steaua: Latovlevici intră în locul lui Fl. Costea.
Minutul 79: Managerul Mihai Stoica este trimis în tribună de arbitru, pentru proteste.
Minutul 76: Goool Steaua! Rusescu reia cu capul după o lovitură de colţ executată de Bourceanu, mingea trece pe sub portarul Filipko şi este respinsă de un fundaş slovac, dar după ce a depăşit linia porţii. Spartak Trnava – Steaua 0-2! La acest scor, Steaua este calificată în play-off-ul Ligii Europa.
Minutul 63: Filipko respinge în corner o lovitură liberă executată de Bourceanu direct pe poartă.
Minutul 61: Florin Costea încearcă să întârzie executarea unei lovituri libere a echipei gazdă şi primeşte cartonaşul galben.
Minutul 60: Prima schimbare în echipa Stelei: Nikolici îl înlocuieşte pe Adi Rocha, marcatorul singurului gol de până acum.
Minutul 54: Ultraşii lui Spartak aruncă cu petarde în spatele porţii. Crainicul stadionului le cere suporterilor să se potolească.
Minutul 53: Lovitură liberă pentru Spartak, Karhan reia periculos cu capul, puţin pe lângă poarta lui Stanca.
Minutul 49: Chipiciu scapă singur cu Filipko, încearcă să-l dribleze, dar portarul slovac reuşeşte să agaţe balonul! Steaua iroseşte o bună ocazie de 2-0.
Minutul 46: Meciul s-a reluat.
Minutul 45+3: Se încheie prima repriză. Steaua conduce la pauză pe Spartak Trnava cu 1-0.
Minutul 45: Arbitrul de rezervă arată că prima repriză va fi prelungită cu 3 minute.
Minutul 43: Fanii slovaci îi jignesc pe stelişti, scandându-le „Ţiganii”!
Minutul 40: Tomacek trage periculos, dar Stanca reţine cu siguranţă.
Minutul 34: Slovacii au creat pericol în careul Stelei la o bâlbâială a fundaşilor „roş-albaştri”, dar Florin Costea a trimis în cele din urmă în corner. Lovitura de colţ a rămas fără niciun rezultat.
Minutul 29: Florin Costea pătrunde în careu pe partea stângă, întoarce mingea la Rusescu, şutul acestuia este respins în faţă de portarul Filipko, dar Rocha nu ajunge la timp pentru a relua balonul în poartă.
Minutul 24: Prima schimbare în echipa celor de la Spartak Trnava: Cvirik, accidentat, îi lasă locul în teren lui Tomacek.
Minutul 23: Steaua are o bună ocazie de 2-0! Bourceanu execută înalt în careu o lovitură liberă, portarul Filipko iese să reţină, dar scapă mingea în faţă, dar Rusescu reia pe lângă poartă.
Minutul 18: Stozicky trage surprinzător din afara careului, dar Stanca reţine fără probleme.
Minutul 8: Goool Steaua! Rusescu centrează în faţa porţii, Adi Rocha pune latul şi marchează! Trnava – Steaua 0-1. În acest moment, scorul general este egal: 1-1.
Minutul 2: Karhan execută o lovitură liberă direct pe poartă, dar Stanca este atent şi reţine. Fanii slovaci creează o atmosferă extraordinară.
Minutul 1: A început meciul.

Citiţi şi:

  • Tănase stă trei meciuri în Europa
  • Fanii Stelei: "Am câştigat încă un blat"
  • Gigi Becali: „Asta e pohta ce am pohtit! La Trnava o să facem un joc fanatic”