Liderul mafiei asiatice din România, încă un dosar penal pentru spălare de bani. El e plecat, însă, din ţară

Liderul mafiei asiatice din România, încă un dosar penal pentru spălare de bani. El e plecat, însă, din ţară

Liderul mafiei asiatice din România, vietnamezul Hoa le Duc, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Numele lui Le Duc a fost vehiculat şi-n dosarul "Şpagă în Portul Constanţa". El este, însă, cel puţin momentan, plecat din ţară, căci Tribunalul Bucureşti i-a încuviinţat cererea. Oficial, ar trebui să revină pe 3 august.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, într-un nou dosar, a liderului mafiei asiatice din România, cetăţeanul vietnamez Hoa le Duc. Acesta este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Concret, le Duc a reuşit să externalizeze, în perioada 2006-2010, peste 350 de milioane de dolari americani şi 35 milioane de euro. Banii proveneau din evaziunea fiscală efectuată prin neînregistrarea în contabilitatea firmelor a operaţiunilor economice efectuate. În acelaşi dosar sunt inculpaţi vietnamezul Pham Trong Dung şi chinezul Zheng Weiming.

Hoa le Duc a mai fost trimis în judecată, într-un dosar similar, împreună cu alţi 14 inculpaţi, în august 2010. Grupul coordonat de Hoa le Duc importa mărfuri prin Portul Constanţa, pe care le vindea, apoi, în complexele comerciale chinezeşti din Bucureşti, fără a întocmi acte. De altfel, numele lui Hoa le Duc a fost vehiculat şi în dosarul "Şpagă în Portul Constanţa".

Hoa le Duc nu se află, însă, cel puţin momentan, în România, căci Tribunalul Bucureşti i-a încuviinţat, în data de 12 mai, cererea de a părăsi ţara. Vietnamezul ar trebui să revină în România miercuri, 3 august. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Fotografii cu un magistrat de la Curtea Supremă şi un mafiot în computerul unui arestat