Potrivit unui comunicat al Parchetului General emis miercuri, în cursul anului 2002, Trifu Cârpaci a cumpărat un apartament într-un imobil monument istoric din Timişoara, relatează Agerpres.

Încă de la mutarea sa, Trifu Cârpaci şi-a exprimat intenţia de a cumpăra toate apartamentele din acel imobil, astfel că i-a contactat pe ceilalţi locatari, cărora le-a solicitat să-i vândă apartamentele. O parte dintre deţinătorii celorlalte apartamente au dat curs ofertelor lui Trifu Cârpaci, astfel că, până în anul 2007, acesta a achiziţionat mai multe apartamente din acel imobil.

Patru dintre vecini au refuzat însă să-şi vândă locuinţele, mai ales că Trifu Cârpaci oferea preţuri mult subevaluate faţă de valoarea lor reală. În urma acestui refuz, Cârpaci a adoptat un comportament agresiv faţă de vecinii rămaşi, pe care i-a şicanat, ameninţat şi intimidat, în încercarea de a cumpăra întreg imobilul.

Pentru a-şi atinge scopul, Trifu Cârpaci a provocat în mai multe rânduri inundaţii în apartamentele proprietatea sa, cu consecinţa infiltrării apei şi provocării de degradări apartamentelor vecinilor, situate la etajele inferioare. Astfel, în cursul lunii august 2007, el a provocat o inundaţie în unul dintre apartamentele sale, producând pagube însemnate în apartamentul unuia dintre vecini.

În momentul în care persoana vătămată i-a reproşat această inundaţie, Cârpaci a ţipat la ea şi a ameninţat-o că va continua să îi inunde apartamentul până în momentul în care se va decide să i-l vândă, ameninţări reiterate de inculpat în cursul lunii decembrie 2007, cu ocazia unei alte inundaţii provocate aceluiaşi apartament.

În cursul lunii decembrie 2012, Trifu Cârpaci a provocat o altă inundaţie în unul dintre apartamentele sale, fiind cauzate numeroase stricăciuni altor apartamente.