Lideri de filiale PNL, decapitaţi

Lideri de filiale PNL, decapitaţi

Sancţiuni. Conducerile a 36 de organizaţii ale PNL Timiş au fost dizolvate din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare.

Potrivit liderului organizaţiei judeţene, eurparlamentarul Cristian Buşoi, liderii filialelor respective şi-au pierdut funcţiile, însă nu au fost daţi afară din partid.

Biroul Politic Judeţean a luat această măsură, cu majoritate de voturi, în cazul a şase oraşe care au obţinut scoruri electorale sub media naţională şi 30 de comune care au obţinut sub şapte procente din voturi.

"Am decis ca în toate organizaţiile care au obţinut sub şapte la sută, şi sunt 30 de organizaţii, să se demită biroul de conducere şi să se găsească o conducere interimară", a mai afirmat Buşoi, citat de Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

PNL Timiş îşi propune 25% pentru Crin Potrivit preşedintelui PNL Timiş, aceste măsuri nu au vizat conducerea Biroului Politic Municipal Timişoara, deoarece scorul obţinut de acesta a fost cu patru procente peste media naţională. Cristian Buşoi a adăugat că întregul Birou Politic Judeţean îşi asumă un scor de 25 la sută la alegerile prezidenţiale, iar în cazul unui eşec, întreaga conducere judeţeană urmează să îşi prezinte demisiile.

În judeţul Timiş, alegerile europarlamentare au fost câştigate de PDL care a obţinut 38,32 la sută din voturi, urmat de PSD+PC, cu 27 la sută, şi de PNL, cu 13,41 la sută. La nivel naţional, PNL a obţinut 14%, în condiţiile în care ţinta era de 20%. Cu locul cinci pe listele partidului, Buşoi a fost pe punctul de a pierde mandatul în PE.