Cei din Primărie aruncă de altfel vina pe reprezentanţii inspectoratul şcolar care ar avea intenţia de fapt de a găsi un alt sediu pentru instituţia de învăţământ la marginea oraşului.

De altfel, conducerea Fundaţiei Caritatea, proprietara de drept a clădirii în care se află liceul, acuză municipalitatea că ar fi prejudiciat cu bună ştiinţă bugetul local cu peste 100.000 de euro, sumă pe care ar fi economisit-o dacă ar fi acceptat oferta de reducere a chiriei.

Pentru şcoală primăria are de plătit lunar o chirie de 31.600 de euro. Pe 1 aprilie 2010, Fundaţia Caritatea a decis să reducă valoarea cu 20%. Primăria nu a răspuns ofertei. Luna aceasta, Fundaţia a oferit o nouă reducere de chirie, cu 50%, însă edilii nu au reacţionat. „Lipsa răspunsului faţă de oferta de reducere a chiriei actuale cu 20% (ignorarea ofertei înseamnând neacceptarea reducerii) aduce până în momentul de faţă un prejudiciu bugetului local de 6.320 euro lunar, ceea ce înseamnă un total de 107.440 de euro”, explică artistul plastic Tudor Vreme, absolvent al instituţiei, profesor şi membru în Consiliul de Conducere.

De 17 luni, chiria pentru Liceul de Arte Plastice nu a mai fost achitată, iar contractul va expira la sfârşitul lunii septembrie. Edilii susţin că nu i-a interesat reducerea chiriei pentru că dorinţa Inspectoratului Şcolar este să mute şcoala la marginea oraşului. „Până în septembrie vor fi mutaţi. Noi avem hârtie de la ISJ prin care cer să îi mutăm”, a declarat Flavius Boncea, purtătoruld e cuvînt al Primăriei Timişoara.

Vineri, Liceul de Arte Plastice din Timişora şi-a deschis porţile pentru vizite, profesorii şi elevii explicând celor prezenţi cât de nepotrivită e decizia municipalităţii de a-i muta într-o clădire din containere de şantier,  pe bulevardul Liviu Rebreanu.