Evenimentul Zilei > Actualitate > Letiţia Beraru, în aşteptarea bebeluşilor
Letiţia Beraru, în aşteptarea bebeluşilor

Letiţia Beraru, în aşteptarea bebeluşilor

Gazda reality-show-ului „Prima zi“ retrăieşte emoţiile venirii pe lume a unui copil.

E absolventă de Medicină, secţia de kinetoterapie, a fost unul dintre cele mai apreciate modele autohtone şi a contrazis prejudecata cum că manechinele ar fi cam limitate de la gât în sus, la emisiunea lui Virgil Ianţu „Vrei să fii miliardar?“. Meritul că a ajuns să concureze la Ianţu în emisiune îi revine fratelui ei, care a insistat că Letiţia are toate calităţile să câştige, până a adus-o pe mezina familiei la epuizare. „Am zis «concurez» numai să nu îl mai aud!“, îşi aminteşte Letiţia râzând. Iubită de camera de filmat, nu numai de bliţul fotografilor, i s-a propus să participe la un casting pentru prezentatoare de televiziune. Au urmat la Prima TV emisiunea „Te iubesc!“, „Nuntă în 48 de ore“, ştirile sportive şi, mai nou, realityshow- ul „Prima zi“.

O minune ţine mai mult de trei ani

La nici 28 de ani este deja mamă, din categoria „cioară“, explică Letiţia amuzată, adică dintre acelea care, oricât de jalnic ar fi puiul lor, îl văd minunăţie. Dar Letiţia nu vede distorsionat, Vlad e într-adevăr o minunăţ ie în vârstă de trei ani şi jumătate, pe care Letiţia nu o lasă în grija altora, aşa cum ai bănui că ar face o puştoaică răsfăţată şi frumoasă cu bebeluş ul ei.

Emoţiile de proaspătă mămică le trăieşte aproape zilnic, odată cu reality-show-ul „Prima zi“, al cărei amfitrioană este la Prima. Practic, Letiţia este martora unui moment de răscruce în viaţa cuplurilor care admit să participe în emisiune: venirea pe lume a copiilor lor.

Cameramani cu sânge rece

„Prima zi din viaţa unui bebeluş este o experienţă unică pentru părinţii lui şi nu numai. Pe parcursul filmărilor m-am simţit ca o prietenă apropiată a familiei, iar în timpul naşterii trăiesc emoţiile aşteptării împreună cu viitorul tătic“.

Să nu vă imaginaţi că tăticii au avut curajul până acum să-şi ţină consoartele de mână la venirea pe lume a pruncilor. Numai cameramanii n-au avut cum să se sustragă misiunii. „Au filmat naşterile fără probleme, nu li s-a făcut rău“, n-au acuzat angoase, povesteşte Letiţia. De altfel, nici ea nu are frică de „sânge, bisturiu“, pentru că a fost martora unor disecţii pe băncile facultăţii. Teamă îi este mai degrabă de situaţii neprevăzute, care ar putea să afecteze bunul mers al naşterii.

Vocaţie de mamă

„A existat deja un moment de criză, în care doctorii au decis să facă la ora 22.00 o cezariană de urgenţă şi să interzică echipei de filmare să intre în sala de operaţii, în condiţiile în care cu toţii aşteptam o naştere pe cale naturală încă de la orele prânzului. Am încercat să ne păstrăm calmul, să-l ajutăm pe tătic să depăşească momentul de criză şi să aflăm de la doctori cât mai multe despre cele întâmplate“, poveseşte Letiţia.

De mică, Letiţia îi spunea mamei că îşi doreşte să aibă mulţi copii, iar dacă pe atunci vedea cu ochii minţii o grădiniţă întreagă, acum a ajuns la concluzia că trei năzdrăvani i-ar fi de ajuns. „Consider că, mai mult decât orice am realizat în viaţă, fie că este vorba despre facultate, cariera în modelling sau televiziune, vocaţia mea este cea de mamă“. Nu a regretat nicio clipă că a lăsat podiumul prezentă rilor de modă pentru a-şi întemeia o familie şi a deveni mamă la 24 de ani.

Un nou început

Căsnicia cu Răzvan Enache e acum de domeniul trecutului. De curând, Letiţia şi-a făcut apariţia în compania lui Dinu Pescariu, un nume cu greutate în tenisul românesc. Despre acest lucru, frumoasa prezentatoare ne-a vorbit cu rezerva pe care o implică o poveste aflată încă la început.

„Relaţia noastră este într-un stadiu atât de incipient, încât mi-e greu să spun dacă va fi ceva în viitor. Niciunul dintre noi nu se află la prima încercare, amândoi am trecut printr-o căsnicie. E o perioadă de tatonări, iar, dacă totul va merge bine, vom putea spune că avem o relaţie“.

O MĂMICĂ FERICITĂ

Pe englezeşte

Fiindcă „dacă ştii două limbi străine e ca şi cum ai deja o facultate“, Letiţia are grijă încă de pe acum ca fiul ei să vorbească cel puţin în engleză, aşa că l-a înscris la o gră- diniţă unde educatoarea vorbeşte limba lui Shakespeare. „Vlad înţelege şi vorbeşte deja binişor engleza“, spune mămica.

INTERVIU RAPID

Letiţia ar mai naşte în România, nefiind speriată de condiţiile precare din unele maternităţi.

EVZ TV: Te-ai lăsa monitorizată în această primă zi, ai accepta să faci subiectul unui reality-show?
Letiţia:
Răspunsul pe care l-aş da acum s-ar putea să nu coincidă cu cel din perioada premergătoare naşterii. În plus, cred că e o decizie de cuplu.

Tu ai naşte într-un spital din România?
L-am născut pe Vlad la Elias. Aş naşte în România. Mă gândesc că actul medical ră- mâne act medical, indiferent de condiţii. Important e să ai încredere în medicul tău, iar doctorii nu văd ce interes ar avea să îşi piardă licenţa, au tot interesul să fie bine. E adevărat că în unele locuri condiţiile nu sunt dintre cele mai bune, că nu totul arată aşa cum ar trebui. Aş face o selecţie…

Ai început ca model şi ai ajuns prezentator TV. Care sunt calităţile care au contat în această ascensiune a ta?Nu este vorba despre o ascensiune. În modelling poţi avea mai uşor o carieră internaţională, de exemplu, şi pot exista motivaţii financiare la fel de mari sau chiar mai importante. Ceea ce au în comun cele două lumi este faptul că pentru a reuşi trebuie să-ţi foloseşti imaginea şi personalitatea în egală măsură. În cazul meu, am renunţat o perioadă la modelling, pentru că implică multe plecări în afara ţării, iar eu îmi doream la momentul respectiv să îmi întemeiez o familie.