Grefiera Andreea Bîrlea, cea care susţine că este fiica poetului Adrian Păunescu, a fost ieri la sediul IML să facă testul ADN. Fata cea mică a poetului, Ana-Maria, a lipsit nemotivat. „Nimeni nu m-a contestat la Tribunal. La primul termen de judecată din 26 septembrie, fraţii mei nu au venit şi nici domnul avocat nu s-a prezentat în instanţă. Sper ca următorul termen (21 noiembrie -n.r) să fie şi ultimul, iar instanţa să stabilească să mă cheme Păunescu. Nu sunt nici fericită, nici tristă, nici dezamăgită. Adevărul este unul singur şi este nenegociabil”,a declarat Andreea Bîrlea.
Sora ei, Ana-Maria, a anunţat- o ieri dimineaţa, printr-un sms, că nu se va prezenta pentrua i se lua probe care să stabilească rudenia. Andreea Bîrlea a obţinut o adeverinţă care atestă faptul că s-a prezentat la IML. Aceasta va fi depusă la Judecătoria Sectorului 1.
La ultimul termen, întrebată de judecători dacă familia lui Adrian Păunescu este de acord cu testul ADN, grefiera a explicat: „Eu ţin legătura cu ei şi am crezut că vor fi prezenţi în sala de judecată. Nu ştiu dacă sunt de acord să meargă la IML”. Procesul a început pe 23 martie 2011, fiind chemaţi în instanţă toţi cei trei copii legitimi ai poetului Adrian Păunescu, Ioana (care între timp a decedat), Andrei şi Ana-Maria, dar şi soţia acestuia, Carmen.
Poetul s-a stins din viaţă pe 5 noiembrie 2011 şi a lăsat o avere ce se ridică la aproape 4 milioane de euro. Fiecare dintre copiii acestuia vor avea dreptul la 10% din moştenire.
CITIŢI ŞI:

  • Andreea Bîrlea a fost la IML: „Sper ca la următorul termen să mă cheme Păunescu!”
  • Ana-Maria Păunescu trebuie să facă testul ADN în procesul de paternitate al Andreei Bîrlea
  • Fata din flori a lui Păunescu schimbă socotelile moştenirii