În vârstă de 40 de ani, femeia a fost la un pas să-și distrugă iremediabil sănătatea, tocmai din dorința de a și-o păstra. Deși lucrează în sistemul sanitar, a ales să folosească o plantă pentru a fi sigură că va evita o eventuală îmbolnăvire. Din păcate, n-a reușit decât să-și pună în pericol sănătatea. După câteva luni în care a băut mari cantități de ceai făcut din tătăneasă, femeia a ajuns pe patul de spital din cauza unor formațiuni dure care îi apăruseră în stomac.
“Pacienta aflase de pe la cunoștinte că această plantă ar fi eficientă în prevenirea cancerului. De asemenea, ar ajuta și în regimul de slăbit”, a declarat prof. dr. Gheorghe Balan, medicul coordonator al Centrului de Gastroenterologie din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon”. Femeia a început să se simtă rău și s-a prezentat la spital. În urma investigațiilor, medicii au descoperit în stomacul femeii două formațiuni fibroase, acestea fiind provocate tocmai de ceaiul băut peste măsură.
„Cele două corpuri straine erau în stomac și aveau consistența unui bulgare de smoală. Cel mai grav era că acele formațiuni se lipeau de bisturiul cu care încercam să le înlăturăm", a mai spus medicul. Procedura a fost extrem de complicată și s-a desfășurat sub anestezie generală, cu pacienta intubată.
Concluzia este că, ori doamna a consumat prea mult, ori nu l-a preparat cum scrie la carte.