CFR s-a văzut condusă la pauză cu 0-2 (marcator Soporan, ambele din penalty) şi cu un om mai puţin pe teren după eliminarea brazilianului Hugo Alcantara, în minutul 44. Repriza a doua a avut o desfăşurare fabuloasă. Didi şi Trică au egalat pentru CFR, Şuteu a marcat pentru „U“, iar Peralta a închis tabela la 3-3.

Fără incidente

Cum în prelungiri nu s-a marcat, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. S-a ajuns la un incredibil 10-10, fără ca vreun jucător să rateze. Trică, omul care marcase primul penalty, a luat-o de la capăt, învingându-l pe belgianul Merlier, cel care, ca şi omologul Nuno Claro, îşi făcuse datoria şi înscrisese de la punctul cu var.

Salvarea campioanei a venit de la Soporan, care, după ce înscrisese de trei ori din penalty, l-a evidenţiat pe Nuno Claro.

Dacă ultimul meci dintre cele două mari rivale a fost scăldat în sânge, ieri nu s-au înregistrat incidente majore. CFR a venit la meci într-un autobuz vechi, proprietate a regiei de transport din Cluj.

CUPA ROMÂNIEI

„U“ CLUJ – CFR CLUJ . . . . . . . . . . . . 3-3

(10-11 după loviturile de departajare)

Marcatori: Soporan (9 şi 23 – ambele din penalty), Şuteu (78) / Didi (50), Trică (77), Peralta (80)

„U“: Merlier – Unguruşan, Szilagy, Cordoş, Şuller – Dorinel Munteanu (61, Bundea), Ad. Ionescu – Şuteu, Soporan, Budean (54, Buş) – Suciu (66, Borza). Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR
: Nuno Claro – Panin, Viera (75, Trică), Alcantara, Toma – Oberman (46, Culio), Dani, Peralta, Deac – Prette (46, Tony) – Didi. Antrenor: Maurizio Trombetta

Stadion: „Ion Moina“ – Cluj; Spectatori: 5.000; Eliminat: Alcantara (44); Arbitri: L. Dan – N. Megheşan, G. Szabo