Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a văzut la, Constanța cu reprezentanți ai minorităților naționale,vizitând, în prealabil, Universitatea Ovidius, care va introduce un master pentru minorități. Programul lui Hunor pentru președinția României se numește „Respekt pentru toți” și a fost discutat și cu liderii minorităților în vederea “restabilirii încrederii și respectului reciproc între majoritate și minoritate, între stat și cetățean”. Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale a anunțat, într-o conferință de presă, că a strâns 265.000 de semnături, urmând ca sâmbătă să își depună candidatura la Biroul Electoral Central.

 

Kelemen Hunor a explicat că este un candidat a cărui viziune “nu este pentru maghiari, este pentru toţi cetăţenii României”. Iar turul al doilea al alegerilor prezidențiale” va fi minunat, cum nu a avut România în 30 de ani”, arătându-se, în glumă, convins că românii vor avea de ales între el și Teodor Paleologu. Oricare dintre ei va fi ales, “România va avea de câștigat”.

S-a pus în discuție și moțiunea de cenzură, Kelemen Hunor declarând că, așa cum s-a mai pronunțat, UDMR va vota pentru căderea guvernului „Problema este când se va depune moțiunea de cenzură? A trecut deja prea mult. Cred că această întârziere nu este de bun augur. Acest guvern are probleme mari, face împrumuturi uriașe pentru a acoperi gaura din buget de peste două miliarde de euro. Nu există încredere în Guvernul României din partea partenerilor noștri. Acest guvern trebuie să plece acum”, a încheiat Kelemen Hunor.