Kate MOSS, motiv de JUDECATĂ între două reviste celebre

Kate MOSS, motiv de JUDECATĂ între două reviste celebre

Revista Playboy a dat în judecată, vineri, compania care editează publicația Harper's Bazaar, susţinând că aceasta a publicat în mod neautorizat o serie de fotografii în care fotomodelul Kate Moss apare în ipostaze îndrăzneţe.

Potrivit documentelor depuse de Playboy, Harper's Bazaar a publicat pe propriul site un set de fotografii realizate de Kate Moss pentru revista Playboy, folosind un link ce direcţiona utilizatorii către un alt site, cu mesajul: "Vedeţi setul complet şi fabulos al lui Kate Moss pentru Playboy", informează contactmusic.com.

Utilizatorii site-ului, care dădeau click pe respectivul link, erau direcţionaţi către un alt portal, denumit Entertainment.ie, cu următorul mesaj: "Economisiţi cinci dolari. Aici sunt fotografiile lui Kate Moss, interzise pentru vizualizarea la birou, din Playboy".

Pe acest site, puteau fi văzute nouă fotografii, realizate de fotografii de modă Mert Alas şi Marcos Piggott pentru ediţia aniversară cu numărul 60 a revistei Playboy, care a dedicat un dosar special de 18 pagini top-modelului britanic.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plângerea, depusă la un tribunal din Manhattan, New York, se spune că publicaţia Harper's Bazaar a încălcat drepturile de exclusivitate ale revistei Playboy asupra fotografiilor respective.

Revista Playboy a recunoscut faptul că "încurajează discutarea şi relatarea în presă a imaginilor sale", însă Hearst "a întrecut limitele unei simple relatări în presă, pentru a atrage cât mai multe persoane în scopul creşterii traficului (pe propriul site, n.r.)", se mai arată în plângerea depusă în instanţă de reprezentanţii Playboy.

Chiar dacă ambele linkuri au fost retrase, revista Playboy cere despăgubiri de 150.000 de dolari pentru "fiecare fotografie publicată fără autorizaţie". În cazul în care va pierde procesul, Hearst Communication va trebui să plătească publicaţiei Playboy aproximativ 1,35 milioane de dolari.