Garry Kasparov: Lacrimile lui Putin erau picături de botox | VIDEO

Garry Kasparov: Lacrimile lui Putin erau picături de botox | VIDEO

Imaginile cu liderul rus Vladimir Putin, sărbătorind victoria sa electorală pentru încă un mandat de președinte, au făcut înconjurul lumii.

Numeroase publicații și analiști au comentat emoția lui Putin, în timp ce acesta a susținut că lacrimile au fost cauzate de vântul puternic.

La Moscova, opoziția a organizat un amplu protest, sub sloganul "Moscova nu crede în lacrimile lui Putin". În capitala rusă a avut loc, ieri, prima manifestație după alegerile prezidențiale. Manifestanții au purtat bannere inscripționate cu mesaje precum "Moscova nu crede în lacrimi de crocodil" și "12 ani de lacrimi"- cu referire la posibilitatea a încă două mandate la Kremlin pentru Vladimir Putin.

Reprezentanții opoziției l-au ironizat pe noul președinte în discursurile lor. "Acelea nu erau lacrimi, ci picături de Botox", a afirmat Garry Kasparov, fost campion de șah și unul dintre criticii cei mai duri ai regimului Putin. Comentariul său face referire la  zvonurile privind tratamentul de întinerire folosit de Putin pentru a șterge urmele anilor de pe chipul său: un lifting la ochi şi mai multe injecții cu Botox în zona frunţii şi a obrajilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și liderul liberal Boris Nemtsov a comentat momentul, spunând că "Ieri, Putin a admis că nu el este președintele de drept. Dacă ar fi fost, trebuia să fie mai fericit".

Multe voci critice au apreciat că lacrimile lui Putin au venit cam tarziu. "Nu am văzut lacrimi pentru Kursk sau pentru copiii din Beslan", au spus analiștii anti-Putin, referindu-se la eșuarea submarinului Kursk, în Marea Barents, în anul 2000, când au murit 118 oameni, și la masacrul de la Beslan din 2004, soldat cu peste 330 de morți.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/6kuxcJTB8Y4" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>